top of page

VICTORIA SILVSTEDT

Updated: Apr 21, 2021

– vår svenska affärsmodell med flera nyanser


Du som tror att Victoria Silvstedt bara har glidit genom livet har många anledningar att tänka om. Visst att hon charmade gitarristen i Bon Jovi som 14-åring och fick åka med på världsturné, att hon har en skönhet som gett henne möjligheten att leva den amerikanska drömmen och att hennes liv innefattar mängder av resor, lyx och flärd. Men bakom allt detta ligger stor beslutsamhet, disciplin och hårt arbete – samt en ödmjukhet för vad hon har lyckats åstadkomma.


Det går inte undvika att det var modellandet och hennes succéartade Playboy-utvik som till en början tog henne upp till toppen. Hon har jobbat med alla de stora, exklusiva modehusen och kan stoltsera med att ha prytt över 500 tidningsomslag. Men att detta främst skulle definiera henne stämmer inte längre.


– DET ÄR LITE ”BEEN THERE, DONE THAT”. Även om det är en viktig del i mitt liv så finns det mycket annat som definierar mig och min karriär i dagsläget, menar hon.

MED HELA VÄRLDEN SOM SIN ARBETSPLATS


Efter att Victoria som 18-åring bokade sin enkelbiljett till modevärldens huvudstad Paris har hon ständigt fortsatt sin aldrig avstannade resa. Hennes sikte ställs alltid in mot nya, spännande utmaningar. När Bucket List träffar henne på Grand Hôtel i Stockholm har hon precis kommit till Stockholm från Paris Fashion Week. Hon gör entré i lobbyn som den glamourösa kvinna hon är och kan vid första anblicken beskrivas som definitionen av världsvan. Å andra sidan har hon hela världen som sin arbetsplats, där det är i Monaco hon är mest aktiv med trading på börsen.


– PÅ MORGONEN FÖLJER jag europeiska börsen, därefter den amerikanska när den öppnar och till sist även den asiatiska marknaden innan jag lägger mig efter klockan 01. Jag har därför full koll och direktaccess till the ”trading floor” på mina banker här – så det är verkligen ett paradis för trading!


KICKEN AV ATT se pengarna växa är en drog, en riktig adrenaline rush, säger hon med entusiasm i blicken när hon berättar hur detta delvis är drivet som ständigt gör henne mer och mer intresserad av affärer. Det var efter börskraschen 2008 som finanserna blev en större del av hennes vardag. Efter att ha spenderat sin första intjänade miljon relativt tanklöst – och samtidigt ha låtit rådgivare styra över hennes pengar – insåg att hon behövde mer kontroll över sina tillgångar och fortsatta investeringar.


– NÄR JAG INVESTERAR har jag en portfölj där jag till största delen spelar säkert. Sedan har jag även en mindre del med högre risk som jag använder mer som lekpengar. Att handskas med och förvalta min portfölj är ett yrke och en bransch där jag verkligen känner mig hemma. Samtidigt så är valutamarknaden så volatile, med mycket politisk oro varje dag, så dollarn fortsätter att vara kung. Jag har det mesta av min portfolio i USD, men jag väntar fortfarande att svenska kronan ska stärkas mot USD och euron. Det kommer att ta mycket längre tid än vad jag har beräknat så jag måste vara tålmodig.


HON HAR PASSAT på att köpa lite fastigheter i Sverige med euro eftersom kronan är så svag. Hon äger dessutom amerikanska, svenska och europeiska aktier och hon berättar att det finns många eurostocks till bra pris, bland annat i tyska stora företag.

– MEN JAG LIGGER lite lågt just nu och väntar tills den politiska oron och oron över ett ”trade war” lugnar sig. Jag tror att Trump desperat vill bli omvald så han kommer nog att ge upp innan the ”midterm election”.


ALLTID MED KLACKARNA PÅ JORDEN


Utöver aktie- och valutahandel har hon sysslat med affärer under många år, genom att successivt bygga upp sitt eget varumärke. Något som extra tydligt började ta sig uttryck efter utmärkelsen Playmate of the Year. I sitt SOMMARPRAT beskriver hon att hon efter vid denna tidpunkt befann sig ”högst upp”. Att leva den amerikanska drömmen var en ära. Pengar och berömmelse var vardagsmat och hon har därefter bland annat lanserat sin egen underklädeskollektion och satt sitt namn på den egna proseccon, Victoria La Dolce Vita. Och visst har hon levt det ljuva livet. Men hon har aldrig tappat fotfästet. Victorias egen kraft inom sig och disciplin hemifrån har gjort att hon alltid har behållit en realistisk koppling mellan sina drömmar och verkligheten.


– JAG HAR ALLTID lyckats hålla kvar mina klackar på jorden!


NÅGOT SOM BUCKET LIST tar med sig lite extra från pratstunden är hur hon trots sina framgångar är så ödmjuk. Men hon älskar uppenbart livets goda, och med all rätt!


– JAG TYCKER JU om lyx, att åka förstaklass, köpa dyra handväskor och skämma bort mig själv. Jag har jobbat hårt och förtjänar att njuta av allt jag har åstadkommit. Mitt motto har alltid varit att arbeta hårt och att vara fokuserad, men jag trodde aldrig att jag skulle bli en entreprenör. Det är rätt häftigt att inse att jag har under åren har byggt upp – och är – mitt eget varumärke.


MER OM VICTORIA


ÅLDER: 43 år


BOR: i Monaco och har lägenhet i New York och Miami. Har investerat i fastigheter i Stockholm och Stockholmsområdet.


KARRIÄR: Trading där hon förvaltar sin portfölj, modell och social media influenser samt ambassadör för non-profitorganisationen för välgörenhet ”Les Anges de Gardiens” och inte minst – entreprenör!


Aktuell med i höst: Spelar in en pilot för en dokumentär för ett amerikanskt TV-network.


VICTORIAS BUCKET LIST

– Besöka alla världens länder

– Att bli mamma

– Att engagera mig mer för miljön

Följ Victorias spännande affärsliv och glammiga vardag HÄR

268 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page