top of page

Peru har allt - natur, kultur och mystik

Peru har allt för den som söker upplevelser och spänning. I Peru finns regnskog, öken, storstad, berg och kust. Landets mångfald skapar en storslagen matkultur och ett rikt kulturliv.

Med Ecolyx i Peru får du uppleva färgstarka Lima, heliga Inkadalen, mytomspunna Machu Picchu och Titicaca - världens högst belägna sjö. Hos Ecolyx får du hjälp att planera din resa, matcha den med dina önskemål och drömmar. Alla resor skräddarsys för dig och med omtanke om människa, natur och kultur.


- Alla som har rest till Peru vet att det är ett land med starka kontraster, färgsprakande kulörer och storslagna naturupplevelser, säger Ulrika Löfdahl, grundare av Ecolyx.

Din expedition i Peru startar i Lima, en av Sydamerikas största städer. Här bor du på Limas enda Relais & Châteaux-hotell - Hotel B, en restaurerad Belle Époque-herrgård. Hotel B har sin helt egen unika konstsamling med över 300 originalkonstverk och installationer som du hittar spridda över hotellets lokaler.Den heliga Inkadalen kommer att slå dig med häpnad. Här kan du uppleva de historiska vingslagen vid ett av världens sju underverk - Machu Picchu. Historien och mystiken kring Machu Picchu och dess vackra omgivning lämnar dig med en storslagen känsla. Men Inkadalen kommer även att bjuda dig på fler upplevelser utöver Machu Picchu. Här finns bland annat pittoreska byar som Chinchero, Inkafolkets kejserliga stad Cusco och det vackra Andiska platålandskapet. Under din expedition i Inkadalen kommer du att få lära dig mer om, och av, lokalinvånarna. Här får du möjlighet att träffa en textilhantverkare som bjuder hem dig till sig och lär dig mer om sina tekniker för att skapa vackra konstverk.


- De resor vi erbjuder skapar minnen och upplevelser för resenärerna, samtidigt som det ger tillbaka till lokalbefolkningen och dess omgivning. Varje resmål är unikt och har unika utmaningar och behov. Hur vi ger tillbaka till platsen anpassas därför efter varje resmål. Det kan till exempel vara genom naturbevarande projekt eller samhällsutveckling genom ekonomiska och sociala program, säger Tina Frisk, grundare av Ecolyx.


I Inkadalen får du möjlighet att slappna av på Sol y Luna, ett vackert hotell beläget på 2 800 möh. Här får du tid att i lugn och ro anpassa dig till den höga höjden. Här bor du i Deluxe Casitas, stugor i sten och terrakotta med fantastiska vyer över den heliga dalen. Här kan du njuta av stugans eldstad, eleganta vardagsrum och rymliga sovrum. Sol y Luna har under de senaste decennierna arbetat för att lindra extrem fattigdom på Perus landsbygd genom att ge kärlek, omsorg och utbildning genom Sol y Luna Foundation. När du väl lämnar Sol y Luna kan du lämna med vetskapen om att din vistelse givit stöd till Sol y Lunas arbete i lokalsamhället.


Matkulturen i Peru bjuder på en stor palett av smaker, fisk, skaldjur och grödor från de bördiga markerna. Under resan kan du både förtrollas av lokala gatukök och serveras av kocken Virgilio Martinez som prisats av Guide Michelin. Matupplevelserna som Peru bjuder på öppnar upp nya sinnen. Ät din middag och blicka ut över bergens vassa eggar i Inkadalen eller över Titicacasjöns vackra vidder.


Ecolyx expedition Machu Picchu, Inkadalen, Andernas skogar och Titicacasjön i Peru är en resa du bär med dig genom livet. Boka din resa på ecolyx.com eller telefon: 031- 245830.


146 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page