top of page

COLONIAIRE - EXKLUSIVT MODE FÖR URBANA MÄN I RÖRELSE

Updated: Apr 24, 2021

”Element från brittiska, franska och italienska arbetskläder såväl som gamla skrädderikonster har använts och genomsyrar hela kollektionen”Eleganta, funktionella kläder och väskor i getmocka och kalvläder av högsta kvalitet har snabbt gjort det Göteborgsbaserade varumärket Coloniaire till en riktig modesnackis. Bakom framgångarna står den prisbelönta, svenske modedesignern Henric Dahl, som med Coloniaire vill tänja på gränserna och skapa ett nytt premium och livsstilsvarumärke med ett stort mått urban elegans.

– Min filosofi är att ständigt utmana mig själv och världen med min design, säger Henric.


Med mer än femton års internationell erfarenhet inom modeindustrin är det inte första gången Henric Dahl bryter ny mark och skapar något unikt. För det tidigare varumärket Castor Pollux, utsågs han 2014 till Årets Svenska Modetalang av det Svenska Moderådet i samarbete med Peugeot. Hans innovation har även mottagit andra andra nomineringar och priser genom åren.


Coloniaire lanserades i mars 2019 och har inspirerats av både klassiska och ikon­iska plagg från tidigare epoker, som en gång burits av sin tids pionjärer och äventyrare, såväl som utlandskorrespondenter, fotografer, jägare och piloter. Inte minst andra kulturer och traditioner som Henric stött på under alla sina utlandsresor. Resultatet är två kollektioner och en blandning av urbana, tidlösa plagg för den eleganta storstadsmänniskan, liksom mer funktionella outdoorplagg som håller ändamålsinriktad kvalitet under både exkursionen och jakten.


Outdoor-kollektionen bygger på tidigare epokers upptäcktsresande och exploatörer, där plaggen moderniserats för att kunna möta dagens jakt- och dagsexpedi­tioner. Bland annat har man anpassat mockans tjocklek, foder och vaddering för att optimera plaggets användningsområde och säsong.

– De ska fungera både i tropisk värme som i ett nordiskt arktiskt klimat, säger Henric.

– Vi har även behandlat många av våra produkter med ett vattenavvisande paraffinvax så de klarar lättare regn och snö.


Med Semi-formal City erbjuder Coloniaire en linje klassiska plagg, i tunn getmocka av premiumkvalitet. Tanken är att flera av plaggen ska bäras inomhus, men de kan givetvis även fungera utomhus beroende på säsong.

– Element från brittiska, franska och italienska arbetskläder såväl som gamla skrädderikonster har använts och genomsyrar hela kollektionen tillsammans med unika designdetaljer av Coloniaire, säger Henric.


Som ett led i det erbjuder Coloniaire även mått- och skräddarsydda special­plagg. Hela sortimentet kan måttbeställas. Det tar sedan mellan 4–5 veckor att få dem uppsydda plaggen hemlevererade. Vill du som kund vara med och ta fram ett unikt plagg eller en väska tillsammans med Coloniaires designer, finns även den exklusiva möjligheten.

– Coloniaire är ett premiumval för de som söker ett tidlöst mode och jag tror att framtiden kommer inrymma ett mer personligt mode, säger Henric.


Se mer av Coloniaire på web boutiquen coloniaire.com. Du hittar även deras kollektioner hos bland annat Ströms och Best Of Brands i Stockholm och Spiga 3 i Göteborg.

292 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page