top of page

Whisky för far som jagar

Vad ger man till mannen som har allt? Det är samma visa varje år. Många (särskilt pappa själv) tycker att detta är årets viktigaste dag; fars dag. Barnens teckningar har en särskild plats på skrivbord och i hjärtat, slipsar är trevligt men används sällan, en ny skjorta eller tröja från frun som kanske vill hinta om att garderoben desperat behöver förnyas, men mannen själv känner att det som finns i den fungerar ju bra och kläderna är hela och sköna tänker pappan så varför köpa nytt.



Men att ge en whisky med historik och arv av jakt med ett vackert emblem av en hjort på framsidan löser problemet. Något gott för far att njut över en hård arbetsdag eller krävande jaktdag. En present som pryder hyllan och som tål att stå framme och visas upp. Något som kan vara fars egen rutin och sed att bruka och njuta av.


The Dalmore är ett av världens mest anrika whiskyhus och en av Skottlands mest exklusiva producenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri i det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Dalmores husstil utmärks av fruktighet och komplexa toner från deras traditionella slutlagring på olika exklusiva fat. The Dalmore Port Wood Reserve lagras på amerikanska bourbonfat och tawnyfat från portvinsproducenten W & J Graham´s. Resultatet är en komplex och djup whisky med fatkaraktär och fruktiga toner av röda bär, mogna apelsiner, rostade kastannjer, kaffe, vanilj och knäckig karamel.


The Dalmore, Port Wood, Nr 12655 i Systembolagets sortiment.

33 views
bottom of page