top of page

Smycken med ett tydligt budskap

Links Jewels avlägsnar illegala vapen från gatan och förvandlar metallen till eleganta smycken. Bakom varje smycke finns en stark historia med ett viktigt budskap. Links Jewels är smycken du bär med stolthet - både för dess design och dess budskap.


Allt startade med Torsten Orrling, far till Håkan Orrling, som reste runt i Europa för att förfina sina kunskaper inom konstformen smyckedesign. Detta blev grunden för sonen Håkans relation med det yrke som han valt att ägna hela sin karriär åt - smyckesdesigner.

Efter ett antal utställningar i ung ålder upplevde Håkan kraften och magin i den outtalade kommunikation som uppstår mellan betraktare och objekt. En besatthet av att skapa ett gränslöst språk, och att förmedla budskap genom objekt, väckte behovet att skapa smycken som förmedlar och bidrar med något mer utöver att vara en ytlig dekoration. Därför startade Håkan varumärket Orrling Jewellerys, som strävar efter att genom sina smycken skapa en bättre värld med rum och respekt för reflektion. Som en koppling mellan dekadens och medvetenhet talar Orrling Jewellerys kollektioner till dig som vågar sticka ut med design och dras till smycken som med starka egenheter talar direkt till själen.


Utöver Orring Jewellery driver Håkan dag även Links Jewels, tillsammans med Anders Sandell som har lång erfarenhet av försäljning och utveckling inom branschen. Alla smycken hos Links Jewels har en gång varit olagliga vapen som cirkulerat på gator runt om i världen. När vapnen beslagtas smälts de ner och förvandlas till Humanium Metal som används för att skapa Links Jewels smycken.- Känslan av att kunna göra smycken av det här materialet ger oss engagemang till att stå emot vapenvåld. Vi vill skapa och tillverka något exceptionellt och meningsfullt, säger Håkan Orrling.


Genom att bära Links Jewels smycken är du med och bidrar till att avlägsna illegala vapen från gatorna och att sprida budskapet om våldets konsekvenser. Genom sina smycken har Links Jewels bidragit till att avlägsna 12 000 illegala vapen från gatan.


- Det är något speciellt att bära något som man vet har varit något helt annat en gång i tiden. Vapen och smycken kan kännas som två vitt skilda objekt, men som i grund och botten kommer från samma källa - men som människor har valt att skapa våld av, istället för kärlek, berättar Håkan.


Orrling Jewellery och Links Jewels designar, tillverkar och är med i hela processen från idé till färdigt smycke. Det ger alla smycken en unik design och identitet som den som bär smycket känner av och med stolthet kan visa för världen.

- Smyckena ska sticka ut och få bäraren att känna sig väldigt speciell! Vi vill skapa skönhet som står sig över tid, och jag vill att smyckena ska vara mer än bara en vacker prydnad. De som bär våra smycken fattar också ett beslut för en bättre, vackrare och mer mänsklig värld, säger Håkan.


64 views

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page