top of page

Fira in våren med bubbel

Kallt, bubbligt och gott med en anrik historia och smaksensation utöver det vanliga. Med ett glas Bollinger champagne i glaset blir det aldrig fel.


Redan år 1829 grundades champagnehuset Bollinger. Sedan dess har huset utvecklats till en leverantör i elitklass. Beläget i hjärtat av Champagne i byn Aÿ ligger House of Bollinger och det finns flera anledningar till dess speciella stil och tillverkning.


I Bollingers källare, som är över fem kilometer lång finns ett lager på över 600 000 magnumflaskor. Flaskorna lagras efter årgång, vingårdsläge och druvor.

Den första jäsningen av vinet sker alltid på ekfat vilket bidrar till en kraftfull, mogen och komplex smak. Bollingers champagne domineras av pinot-noir-druvan som bidrar med frukt och mognadstoner.


Här finns över 3500 ekfat om försiktigt tas om hand av Bollingers egna tunnbindare. Efter att champagnen lagrats med en jästfälling, nästan dubbelt så lång än vad appellationen kräver, så utförs riddling och disgorgement för hand. En tradition som funnits med huset sedan start och utgör en tradition som fortsatt utgör deras vinnande koncept.

För att fortsatt leverera kvalitativ champagne är det viktigt att arbeta på ett hållbart sätt.


Bollinger är det första champagnehuset som uppfyller kriterierna för ekologisk certifiering i Champagne.


Skåla in


Bollinger Rosé

Ljus orangerosa färg. Torr, nyanserad smak med inslag av persika, smultron, kex, nougat och blodgrapefrukt. Art nr: 7755 Pris: 659 krBollinger Special Cuvée Brut

Ljusgul färg med fyllig krämig mousse. Torr, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, apelsin och nougat.

Art nr: 7418 Pris: 499 kr30 views

Comments


bottom of page