top of page

Det är enkelt att resa smart - En guide från framtida generationer
Att resa, mötas och umgås med gott samvete för framtida generationer är en av vår tids största frågor. I en digitaliserad vardag med hemmakontor och digitala möten har resandet och de fysiska mötena blivit allt viktigare. Samtidigt råder ingen tvekan om att hållbara affärsresor spelar en stor roll i en ansvarsfull affärsverksamhet. 


Hos BIG Travel får du hjälp att skapa affärsnytta med framtiden i åtanke. Här jobbar vi för att alla resor ska vara godkända av nästa generation - NextGen Approved - så att du kan se hela världen med samvetet i behåll.


–  Det går att resa smart med rätt analysverktyg och teknik på plats, så att framtida generationer inte ska behöva ifrågasätta de resorna du gjort genom arbetet eller på semestern, säger Johan Nyrén, delägare, BIG Travel.


Smarta resor

Vi erbjuder analysverktyg i bokningsplattformen så du kan ta informerade beslut för att minska ert företags klimatpåverkan. Ett underlag som framför allt är viktigt nu med de nya rapporteringskraven som kommer med CSRD. Men genom att även säkerställa att koldioxidavtrycket från dina resor klimatkompenseras på ett trovärdigt sätt, blir du en ännu smartare resenär. Med hjälp av ny teknik kan vi plocka bort kol från sin kolcykel så att dina resor har nettonollutsläpp.


År 2045 ska Sverige ha nettonollutsläpp och därefter negativa utsläpp. En avgörande del i omställningen utöver minskade utsläpp är investeringar i kolsänkor. NextGen Approved kan genom en snabb, exakt och permanent lösning erbjuda organisationer att neutralisera sina CO2-utsläpp. Framtagning av biokol görs i Sverige av restmassa från skogsbruk, som dessutom har flera andra gynnsamma användningsområden som i sin tur bidrar till ökad biologisk mångfald. Biokol är helt enkelt en snabb, exakt och permanent väg att eliminera CO2. Med andra ord en modern skalbar lösning på ett globalt problem.


– Det är, och ska vara, enkelt att resa smart med hållbarhet i åtanke. Vi utforskar alltid nya lösningar och de senaste innovationerna. Vi kommer alltid att ge våra kunder möjligheten att vara smartast i branschen, berättar Johan.


Spårbar klimatkompensation

När du bokar din resa med BIG Travel kan du välja att kompensera för dina koldioxidutsläpp genom biokol och därmed ha en nettonollstrategi för dina resor. För varje resa görs en investering i biokol och ett kontrakt utfärdas som bevis. Genom beviset kan du följa och spåra ditt utsläpp steg för steg genom blockchain-teknologi.


– Dessa diskussioner kommer att bli vanligare och viktigare, framför allt med det nya EU-direktivet CSRD. Det är viktigt att kunna svara på frågor med gott samvete. Hör av er, så bokar vi in ett möte där vi berättar mer hur vi kan hjälpa er mot ett mer hållbart resande, avslutar Johan.


Med över 35 års erfarenhet inom företagsresor är BIG Travel det självklara valet för företag och affärsresenärer. BIG Travel är en av Nordens ledande affärsresebyråer och hjälper till med allt som tänkas behöva vid företagsresor, såsom flyg, tåg, hotell, hyrbilar och mycket mer. Med lång erfarenhet, god service och smarta digitala verktyg är BIG Travel den moderna affärsresebyrån.


18 views

Comments


bottom of page