top of page

Veckans utställningar i Stockholm

Ny vecka, nya utställningar i Stockholm. Här är tre vi inte tycker du borde missa.

Troubled Waters av Pierre et Gilles – 10 feb-8 sep 2022

Den 10 februari öppnar utställningen “Troubled Waters” på Spritmuseum. Det är första gången den franska konstnärsduon Pierre et Gilles ställer ut i Sverige.


I ”Troubled Waters” har konstnärerna tagit fasta på den gamla skeppsmiljön runt Spritmuseum. Den romantiska bilden av havet, hamnen och sjömanslivet ställs mot vår tids överexploatering som hotar att utrota allt marint liv.


Lap-See Lam / Dreamers’ Quay, Dreamers’ Key – 9 feb-3 apr 2022

På Bonniers konsthall håller Lap-See Lam sin första stora solopresentation ”Dreamers’ Quay, Dreamers’ Key” – ”Drömmarnas Kaj”.


Det är en spännande installation med ett narrativ som tar besökaren med på en resa till 70-talets kinakrogar och tidiga handelsrelatioer mellan Sverige och Kanton. Ett allkonstverk där skuggspel, skulpturer och musik guidar oss genom tid, rum och drömmar.


Förra året valdes Lam till en av Europas 30 mest lovande personer inom konst och kultur av amerikanska Forbes.
Smoothies, museer och flygplatser – 8 feb-1 maj 2022

På tisdag öppnar utställningen ”Smoothies, museer och flygplatser” på ArkDes med projekt av Stockholm Design Lab.


Städer är komplexa. För att de ska bli begripliga och för att vi ska kunna orientera oss i dem behövs grafisk formgivning. Den är inte bara ett oslagbart hjälpmedel i vardagen – den grafiska designen är en del av stadens själ och lika viktig för dess identitet som byggnaderna, torgen och parkerna. I samband med Stockholms designvecka öppnar ArkDes nu en utställning som undersöker den grafiska formens närvaro i den offentliga miljön.16 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page