top of page

Världens finaste skinnjackor

Updated: Sep 9, 2023


Det svenska varumärket MARTIN KEY tillverkar skinnjackor i Sverige enligt gamla hantverkstraditioner. År 1938 startade Per Gabriel Elfström en liten ateljé vid namnet PG Elfström i sitt timmerhus i Malung. I köket tillverkade han de första skinnjackorna tillsammans med hustrun Märta. Från början bestod huvuddelen av produktionen av arbetsplagg i olika former. Med tiden utvecklades verksamheten och Pers barn och barnbarn har drivit familjeföretaget vidare. År 2020 fick MARTIN KEY äran att ta över fabriken och föra hantverket vidare.
-Malung har sedan 1800-talet varit Sveriges skinnmecka. Alla mönster ritas och skärs ut för hand. Vi vet att våra kunder förstår värdet i den svenska produktionen och att vi tillsammans kan hålla hantverket vid liv, berättar Martin Mann, grundare av MARTIN KEY.
I dag sysselsätter MARTIN KEY lokala skinnhantverksspecialister som har ärvt sina färdigheter över generationer. I stället för traditionella arbetskläder, som allt började med, kan de nya kollektionerna ses i strålkastarljuset och på röda mattan runt om i världen.- Vi väljer alltid noggrant ut både material och leverantörer. Den senaste kollektionen, Nothing to Something, är tillverkad i laxskinn från ett miljömedvetet och ansvarsfullt garveri på Island. Våra läder-tillbehör tillverkas i Milano av italienska hantverkare. Skorna tillverkas i en familjeägd fabrik i Italien utanför Ancona, de har producerat exklusiva skor i över 50 år, berättar Martin.


MARTIN KEY - STORE

MÄSTER SAMUELSGATAN 10 / STOCKHOLM - SWEDEN

BOOKING ONLY

49 views

Comments


bottom of page