top of page

Uteserveringarnas bucket list

Nu har uteserveringarnas säsong och jakten på en plats i kvällssolen startat. Vi på redaktionen tycker försommarens (förhoppningsvis) varma kvällar gör sig allra bäst med närheten till vattnet i Stockholm. Här kommer våra favoritställen med utsikt över – eller platser i – vattnet.


Mosebacketerassen. Foto: Pressbild

Med utsikt på Södermalm Är du ute tidigt och vill äta lunch är Fåfängan en klassisk Stockholmsupplevelse med panoramautsikt över både staden och Mälaren. Där går det också att hålla förstklassiga företagsevent om du vill kombinera nytta med nöje.


För den som vill fortsätta in på kvällen och behålla utsikten ligger livfulla Mosebacketerassen på promenadavstånd. Men är solen framme kan vi garantera dig trängsel och brist på bord om du inte är ute i god tid. Scandic Sjöfartshotellet ett stenkast därifrån bjuder på samma utsikt med större chans till sittplats för det lilla sällskapet.


Söder Mälarstrand. Foto: Jeppe Wikström

Mitt i vattnet Nöjer du dig inte med att bara se vattnet utan vill sitta mitt i det finns det flera flytande uteserveringar i Stockholm. Några av dem är Strandbryggan på Strandvägskajen där du kan blicka ut över trampbåtarna med en lyxig drink i handen. En annan flytande bar hittar du på Hornstull – Debaser Pontonen där du kan ta en drink, äta middag och lyssna på livemusik.


Vill du hellre slappna av i en trädgårdsoas mitt i vattnet gör du det bäst på Mälarpaveljongen intill Norr Mälarstrand. Ta med familj eller vänner och titta på båtarna som seglar förbi genom Riddarfjärden med söders höjder i bakgrunden.


Var du än går önskar vi på redaktionen dig många härliga vår- och sommarkvällar i Stockholm!

22 views

Comments


bottom of page