top of page

TURKOSBLÅ MINNEN FÖR LIVET VID DEN BLÅ LAGUNEN

Updated: Apr 24, 2021
Med hösten kommer skolstart, möten och måsten. Undvik ekorrhjulet och kicka igång hösten med en väl­görande retreat.

I ett lavafält på sydvästra Island finner du Den Blå Lagunen, ett geotermiskt spa med mineralrikt, turkosblått källvatten, tillika en av Islands mest populära destinationer. Geotermisk energi avser energi som lagrats i jordskorpan. Här på Reykjaneshalvön är källorna därför naturligt varma året om och rika på kiseldioxid och svavel, som har en vårdande effekt på hud och hår. Något som man började få upp ögonen för under 1980-talet och idag inkluderar i hudvårdsprodukter. Med en blandning av salt- och sötvatten och över tvåhundra olika mikroorganismer är lagunen alltid vackert turkos och behagligt ljummen, trots den stundtals kyliga luften.


Här finns alla möjlighet till spabehandlingar såväl som kulinariska upplevelser. Reflektion och förnyelse kommer på köpet.

Den storslagna anläggningen som nyligen slog upp portarna efter ett coronauppehåll innefattar två hotell, restauranger, bar och café med alla möjligheter till rekreation och avkoppling. Som besökare kan du välja mellan ett dagspass eller en längre vistelse i olika prislägen. Här finns alla möjlighet till spabehandlingar såväl som kulinariska upplevelser. Reflektion och förnyelse kommer på köpet. Från lagunen tar du dig sedan smidigt till Islands internationella flygplats, Keflavík.


Boka ditt spaminne på BLUELAGOON.COM

6 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page