top of page

TIDLÖS ELEGANS FRÅN RAYMOND WEIL

Med passion och smakfull precision har det schweiziska familjeföretaget Raymond Weil försett världen med exklusiva ur sedan 1976. På väg in i 2020-talet står kärleken till hantverket alltjämt i fokus, tillsammans med ett brinnande intresse för musik, som länge fungerat som både inspirationskälla och drivkraft.

Över fyrtio års engagemang i musikbranschens alla genrer har utan tvekan präglat den schweiziska ur- makaren, som utarbetar sina klockor efter samma principer som kompositören tonsätter ett musik- stycke. Något som också visar sig i kollektionen, där man bland annat finner limiterade utgåvor som David Bowie, AC DC, Jimi Hendrix och Beatles. Samtliga en hyllning till musikaliska ögonblick som blivit legendariska.

Teknologi i framkant Som en av de främsta tillverkarna av exklusiva kvalitetsur bjuder Raymond Weil på ett lika brett som varierat spektrum av modeller för damer och herrar.

I Raymond Weils digra kollektion återfinns både sportiga automatklockor och dressade kvartsur, liksom sobert nedtonade varianter med påkostade inslag som safirglas och gnistrande diamanter. I den klassiska kollektionen Freelancer har vissa modeller en så kallad “open heart- funktion”, där man kan se in i urverket. Den som önskar kan även följa de olika månfaserna på urtavlan i Maestro-kollektionen.

Slår ett slag för kvalitet Gemensamt för samtliga kollektioner är att de vänder sig till alla med känsla för avskalad elegans och oklanderlig kvalitet. Att just kvalitet och hållbarhet har en avgörande roll för företaget visar sig inte minst på den generösa garantin, som är hela sju år i Skandinavien. – Vi är stensäkra på kvalitén, säger Marie Olander på Nortime AB, distributör i Norden. – Varje klocka går igenom ungefär 350 checkar innan den godkänns. S det är en noggrann kvali- tetsprocess innan klockorna skickas från fabrik. Raymond Weil har också ett eget inhouse urverk, RW1212, vilket är en kvalitetsmarkör i sig.

Tradition och passion med anor Det var under den industriella krisen på sjuttiotalet som urmakaren Raymond Weil lade grunden till det som årtionden senare skulle komma att dominera den schweiziska klockindustrin. Med ambitionen att addera något nytt till branschen, utforskade han Europa och resten av världen, på jakt efter klockans innersta väsen. Resultatet lät inte vänta på sig. Raymond Weils produkter blev omedelbart en kraft att räkna med i lyxsegmentet på marknaden. Idag tillhör det Genevébaserade företaget fortsatt ett av få oberoende och familjestyrda företag inom schweizisk klockindustri. – Det är ett hantverk med oerhörd precision. Även om smartklockorna kommer, så kommer alltid uppskattningen till hantverket inom urmakeri att finnas kvar, säger Marie. – Det går aldrig ur tiden.

Låt dig inspireras av Raymond Weil på NORTIME.SE

21 views

Comments


bottom of page