top of page

THE SLEEP REVOLUTION -VÄGEN TILL BÄTTRE SÖMN

Alla funktioner i vår kropp är kopplade till sömn. Ändå lider mer än 50% av befolkningen av sömnbrist. Så varför är vi konstant trötta - och vad är anledningen till att den psykiska ohälsan fortsätter att öka? Det beslöt sig sömnexperten Giselle Valle för att gå till botten med. Med gedigen yrkeserfarenhet inom internationell möbel-, inredning och sängindustri, startade hon The Sleep Revolution - ett övergripande koncept för bättre sömn.

Idéen till The Sleep Revolution föddes i en strävan att finna långsiktiga lösningar på sömnproblemet. Giselle insåg tidigt att det skulle krävas en förändring inom både sovindustrin och företagskulturen. Som anställd idag förväntas prestera dygnet runt, vilket skapar stress och långsiktigt påverkar produktiviteten. – Att sova bra är inte en enkel företeelse som går att mäta i en app. Det är en helhet. Vi är mer komplicerade än så, säger Giselle.

Att bryta invanda mönster ställer krav på ledarskap, design, näringslära, sömn, meditation och hälsa. I sin renodlade sömnbutik erbjuder Giselle en kombination av latexfria och högkvalitativa sängar från Pauly Beds och Vispring, liksom inredning och smarta sömnaccessoarer.

En livsbejakande rörelse Alla behöver sova, ändå tycks återhämtningen alltjämt hotad. Redan under den industriella revolutionen, sågs sömn som slöseri med tid. – Det är därför vi behöver en sömnrevolution, säger Giselle och menar att den största reformen måste ske i familjesfären och företagskulturen. – Innan vi kan förändra världen behöver vi rädda oss själva och våra barn. Dagens tonåringar får inte tillräckligt med sömn och fler lider av ångest och depression.


Här utgör dagens mobiltelefoni ett problem, eftersom vi är konstant uppkopplade. En genom- snittlig person tittar på sin telefon var tionde minut. Risken för elektromagnetiska störningar gör det självklart att stänga av mobilen på flyget. Vi måste förstå att också vårt energiflöde i kroppen påverkas. – Vi har ännu inte mätt mobiltelefonens effekt, men jag är säker på att vi kommer att ifrågasätta den aspekten i framtiden, på samma sätt som vi en gång gjorde med rökning och cigaretter, säger Giselle.

Eko ökar Med sömnkonceptet erbjuder Giselle hållbara, ekologiska alternativ till latex och lager av skum, som förekommer frekvent inom sängindustrin. – Människor är inte pålästa nog om de negativa effekterna med latex och skum, säger Giselle. Hon berättar hur intresset för latexfritt ökat, men att fortsatt få aktörer, likt Pauly Beds och Vispring, satsar på miljövänligt eftersom naturmaterial påverkar prisbilden. – Om vi vill ha kvalitativa och återvinningsbara produkter, utan kemikalier, som håller genom decennier, måste vi också vara villiga att betala, säger Giselle.

Du hittar The Sleep Revolutions butik pp Lill Jans Plan 6. Följ sömnrevolutionen på THESLEEPREVOLUTION.COM

12 views

Comentários


bottom of page