top of page

THE OWL AND THE PUSSYCAT HOTEL -EN PÄRLA VID INDISKA OCEANENS SPETSThe Owl and the Pussycat Hotel är ett litet boutique-hotell beläget i Galle på Sri Lankas södra spets. Hotellet har endast sjutton rum, en vacker saltvattenpool med utsikt mot Indiska Oceanen, ett enkelt gym för den träningssugna och en restaurang med en meny som får det att vattnas i munnen vid dess blotta åsyn.

Deras loungerum ”the Drawing Room”, enbart avsett för hotellets gäster, är fyllt av vackra föremål skapade av internationella och lokala konstnärer. Som gjort för att läsa en bok, spela brädspel med varandra eller njuta av en kopp inhemskt Ceylonte.


Om Sri Lanka Den lilla östaten Sri Lanka vid Indiens sydspets fick full självständighet från britterna år 1948, då under namnet Ceylon. Landet har även varit under både portugisiskt och holländskt styre. När landet blev en republik år 1972 fick det även sitt nuvarande namn. Under britternas tid flyttade indiska tamiler till ön från södra Indien för att bland annat arbeta i teindustrin. Kriget som pågick i Sri Lanka mellan 1983 och 2009 startade till följd av konflikter mellan tamiler och majoritetsbefolkningen singaleser. Idag bor tjugo miljoner människor på Sri Lanka som består av en stor tropisk ö, ofta kallad Ceylon, och ett antal småöar. Medellönen för en familj ligger på runt 2500 kronor.


Glöm ej... Kontanter, då väldigt många lever på turismen och dricks i många fall är en ovärderlig del av människors försörjning.

Missa inte – Massage vid poolen – Morgonyoga på hotellet – Besök på Fort Galle – Cykeltur med personlig guide för att se risodlingar och njuta av öns rika djurliv på nära håll – Besök en organisation som arbetar med att bevara jättesköldpaddan genom att ta hand om sköldpaddor som råkat ut för exempelvis båtolyckor. När de tillfrisknat återförs de till havet. Genom att besöka dem, stödjer du deras arbete. – Besök en teplantage och följ teskapandet från buske till färdigpackat te. Vill du, kan du även se hur kanel och svartpeppar växer och tas om hand.

Priser och resväg Ifall du bokat en resa utan långa väntetider tar det omkring 12 timmar att ta sig till Sri Lanka med flyg och flera internationella flygbolag flyger till Colombo. The Owl and the Pussycat ligger längst ner i söder och runt tre timmars resväg från flygplatsen i huvudstaden Colombo. Att flyga till Sri Lanka från Maldivernas huvudstad Malé tar runt två timmar, därför kan det vara klokt att slå ihop en resa till Sri Lanka med ett besök på Maldiverna.

Under lågsäsong kostar ett dubbelrum cirka $250 per natt, ett deluxerum och sviter cirka $400 och uppåt per natt. Under hgösäsong ligger priserna på $300 respektive $500 och uppåt per natt.


Läs mer på otphotel.com

12 views

Комментарии


bottom of page