top of page

TEXTILVETERAN -MED HÅLLBAR PRODUKTIONSKEDJA OCH FOKUS PÅ FUNKTION

Med kompromisslös kvalitet i unik och modern design skapar Almedahls textilier för offentliga miljöer med bas i en produktionsanläggning i västra Sverige. I år fyller Almedahls 175 år och fortsätter resan framåt för att leverera funktionella textilier att lita på.

Almedahls har rötter i en stark nordisk designtradition som sträcker sig tillbaka till grundandet av företaget år 1846. Med produkter utvecklade primärt för offentliga miljöer. Kompromisslös kvalitet, unik modern design och hållbarhet genomsyrar alla produkter.


Almedahls erbjuder större och mindre nyckelfärdiga inredningslösningar inom solskydd, hängande textil, mattor, möbeltyg och väggmöbel.

– Vi drivs i grunden av relationer med våra kunder. Vi börjar alltid dialogen med rummet och lägger sen till funktion. Först på slutet definierar vi rätt produkt. Vi fokuserar mycket på människors välmående och prestanda i arbetet, säger Gry Hege Sølsnes, VD, Almedahls.


Rummets behov

Almedahls avser att mänsklig kreativitet är den verkliga källan till vårt välstånd. Därför är alltid utrymme för kreativitet, rummets behov och funktion i fokus i arbetet med arkitekter, inredare och slutkunder.

– Vi pratar alltid om rummets behov och produktens funktion för att möta och finna den bästa lösningen, säger Gry Hege Sølsnes, VD, Almedahls.


Ett kontor kräver sina detaljer för att skapa en bra och kreativ arbetsmiljö. Almedahls erbjuder flera produkter som enskild och tillsammans levererar funktion inom t.ex. dagsljus, akustik, rum för vården, estetik och hållbarhet.

Gry Hege Sølsnes är övertygad om att vi kommer att återgå till våra arbetsplatser när coronavaccineringen är genomförd och pandemin är över.

– Människors behov av att skapa något kreativt kommer alltid att finnas. Digitala verktyg är jättebra men vi åstadkommer mer tillsammans i sociala sammanhang och direkt dialog.


För att kreativt odla fram nya idéer behövs kreativa utrymmen. Idag är det vanligt med öppna kontorsmiljöer men Gry Hege lyfter även vikten av rum för fokus.

– En bra arbetsmiljö skapar rätt förutsättningar för fokus och leverans. Vi på Almedahls tar fram produkter som blandt annat reglerar och förbättrar akustiknivå och ljusinsläpp. Genom till exempel att anpassa lösningarna efter byggnadens läge och reflektera bort solljus utan att förstöra utblick, skapas en trivsammare och mer produktiv arbetsmiljö.


Genom att reglera solljuset i offentliga miljöer minskar behovet av att använda energi till uppvärmning och kylning, vilket även skapar en miljösmartare arbetsplats.


Almedahls tillverkning sker i Kinna, strax utanför Borås. Med en helt CO₂-fri tillverkning.

– Vanligtvis förknippas textilier med långa värdekedjor som sträcker sig till platser där människor arbetar under dåliga arbetsförhållanden. Vi producerar i Sverige och har koll på hela värdekedjan för att säkerställa en produktion som vi står bakom hela vägen.


Produktionen i Sverige bidrar även till ett mindre miljöavtryck då produkterna inte fraktas långa vägar.

–Våra produkter har en dubbel positiv leverans i form av själva produkten och dess låga miljöpåverkan, säger Gry Hege.


Läs mer och ta del av Almedals produktutbud för offentliga miljöer via almedahls.se

Gry Hege Sølsnes, VD, Almedahls.

33 views

Comentários


bottom of page