top of page

TA HÖJD FÖR CYKELÄVENTYR

På två hjul kan du uppleva fjället på riktigt. I Tänndalen finns äventyrliga möjligheter precis utanför dörren. Utmana dig själv med fjällcykling och trampa dig fram till nya storslagna höjder och upplevelser.

Foto: Emrik Jansson

Det som göms i snö kommer upp i tö. I Tänndalen öppnar sig en värld av storslagen natur, spännande aktiviteter och ett fjälläventyr fyllt av intryck och djurliv.

Tänndalen ligger i Härjedalen och tar vid där vildmarken börjar. Renarna betar bokstavligt utanför dörren till Ski Lodge och hela fjällvärlden väntar utanför dörren. Att cykla i fjällen är en häftig upplevelse med porlande bäckar, förförande vyer med släta och sandiga stigar.

I Tänndalen Fjaällcykelpark finns flytstigar, skills area och cross country-leder för både blåbärstrampare och cykelrävar. Hela familjen kan samlas i det aktiva äventyret på två hjul. Gemensamt för cykellederna är att de helt eller delvis cyklas på högfjället ovanför trädtopparna.

Närheten till boendet gör att hela familjen kan rulla ut direkt på leden. Eller varför inte ta liften upp till spännande cykling och samtidigt njuta av storslagen fjällutsikt. Här trampar du dig fram i lättsam och trotsig terräng beroende på vilken led du styr in på.

Är du en van fjällcyklare som vill ge dig ut helt på egen hand är den vilda fjällmarken din att äntra. Med rätt förberedelse och förkunskap har du ett fantastiskt äventyr framför dig. – Kunskap om lanskapet, tidsberäkning och rätt utrustning nedpackad i väskan är viktigt för att möta ett oberäkneligt väder med temperaturskillnader. Se även till att packa ned ett sunt förnuft för en trevligare upplevelse, säger William Johansson, marknadsansvarig vid Tänndalen.

Hålla dig till lederna och ta med skräp hem – Fjället bjuder oss på massor av underbar cykling, det är vår plikt att bjuda tillbaka och inte cykla där vi inte ska cykla, säger William. Här i Tänndalen finns tillgång till cykeluthyrning hos Hamra Sportshop. De erbjuder även guidade cykelturer i fjällterrängen.

Teknikområde Ett nytt teknikområde för alla oavsett ålder. I sommar öppnar ett nytt teknikområde utanför Ski Lodge Tänndalen och Hamra Sportshop. I teknikområdet kan alla, oavsett ålder eller erfarenhet träffas för att utveckla sin cykling. Här finns bland annat balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer.

Stigcykling Fjällcykelparken erbjuder cross country-cykling för alla nivåer. Här kan du cykla stig med hela familjen eller det snabba kompisgänget. Med gröna, blåa och röda xc-leder samt en skills area där du kan träna din teknik. Att cykla stig i Tänndalen är en sann naturupplevelse.

Flytstigar Är det perfekta stället för att testa på utförs- cykling. Här finns flytleder för både nybörjare och rutinerade trampare. Gemensamt för lederna är att de helt eller delvis cyklas på högfjället ovanför trädtopparna. Utförslederna har flowiga kurvor och härlig lutning som passar hela cykelfamiljen.

Planera din resa och boka ditt boende och äventyr via: tanndalen.com

18 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page