top of page

STORA OCH SMÅ ÄVENTYR I SVENSKA FJÄLLEN

Vem sade att fjällvandring inte är för alla? Naturupplevelser i särklass och en föränderlig terräng gör den svenska fjällen till ett växande nöje för semestrande turister i alla åldrar.

Med stor variation av vandringsleder, moderna fjällstationer och tydliga riktmärken är det enkelt för såväl nybörjare som rutinerade fjällresenärer att ge sig ut på tur, vare sig det gäller lättillgängliga dagsutflykter för hela familjen, eller utmanande flerdagarsturer med övernattning i fjälltält.


Ett ökat intresse för klimatsmarta alternativ utgör också en del av den svenska fjällkedjans växande popularitet. Kollektiva färdmedel som buss och tåg till de olika destinationerna har en positiv inverkan på miljön, medan energiförbrukningen är förhållandevis låg under några dagars vandring. Perfekt för dig som behöver rensa tankarna under några mobilfria dagar eller utmana dig själv och ditt team.

Läs mer om vackra fjäll och sköna vandringar på svenskaturistforeningen.se

Tre vandringsvänliga fjäll

Kungsleden Belägen mellan natursköna Abisko och Hemavan i Västerbottens län är den 400 km långa Kungsleden definitivt en vandring att minnas.

Abisko Nationalpark Kanske mest omtalad för sin unika bergsiluett Lapporten och en intagande natur som får dig att häpna, med höga fjälltoppar, gröna kullar och porlande vattendrag.

Vindelfjällen Sveriges största naturreservat med hedar, fjällbjörkar och våtmarker lockar allt fler besökare till Vindelälvens och Umeälvens djupa dalgångar.

52 views

Comments


bottom of page