top of page

Snabbguide: Konsten att välja rätt flytande lyxresort

Allt fler väljer en kryssning som alternativ till lyxresorten på land. De lockas av tanken att upptäcka flera resmål på samma resa under en både bekväm och upplevelserik semester. Men vilken kryssning är rätt för just dig och hur ser alternativen ut? Här är vår snabbguide över de allra lyxigaste kryssningssemestrarna!

Regent Cruises fartyg Splendour

Lyx är en trend i kryssningsvärlden där varje rederi har sin egen tolkning. För att generalisera finns det två typer av lyxkryssningar. Det traditionella alternativet tar dig ofta till mer exotiska resmål med hjälp av lite mindre kryssningsfartyg. Målgruppen är vuxnare med fokus på avkoppling och njutning.


Reser du istället med familjen kanske de större rederiernas svitkoncept fungerar bättre. Här bor du inom ett avskilt svitområde med tillgång till resortens bredare utbud av underhållning, restauranger och aktiviteter.


Den klassiska lyxupplevelsen

Mindre resortfartyg är en förutsättning för att erbjuda en mer intim

upplevelse och hög service. Dessutom gör storleken det möjligt att besöka resmål otillgängliga för större kryssningsfartyg.


I vissa fall är fartygen byggda utifrån ett yachtkoncept, som Explora Journeys där några av världens främsta superyacht-designers anlitats. Även välkända Ritz-Carlton har nyligen sjösatt sin moderna version av lyxyachten och snart gör Four Seasons samma sak.


Oftast är upplevelsen helt all inclusive där gourmetmat på flera restauranger ingår, liksom fina viner och andra drycker. Regent Seven Seas låter t.o.m. sina gäster välja mellan flera utflykter på varje resmål. Andra populära rederier i denna kategori lyxkryssningar är Silversea, Oceania, Azamara, Seabourn och Viking Cruises.Ett fartyg i fartyget

2011 lanserade Norwegian Cruise Line sitt svitkoncept ”the Haven”. Sedan dess har nästan alla andra större rederier hängt på trenden och utvecklat sina egna versioner. Exempelvis har Celebrity Cruises sitt ”the Retreat”, MSC Cruises ”Yacht Club” och Royal Caribbean ”Suite Life”.


Med ett exklusivt poolområde, egen svitrestaurang och hög servicegrad påminner upplevelsen till stor del om den på mindre kryssningsfartyg. Den stora skillnaden ligger i allt som väntar utanför det avskilda svitområdet. På andra sidan lockar påkostade shower, hisnande attraktioner för alla åldrar och restaurangupplevelser från hela världen.


Vilken lyxkryssning är du? Experterna på Kryssningar.se står redo att hjälp dig hitta rätt!

41 views

תגובות


bottom of page