top of page

SKÄRGÅRD OCH INDUSTRIROMANTIK PÅ KATTHOLMEN

Inhyst i ett gammalt elverk, I Gustavsbergs hamn, finner du sedan i somras Restaurang Kattholmen - krogen med Sveriges spretigaste meny, Värmdös första cocktailbar och den perfekta inramningen för en minnesvärd konferens.

– Vårt syfte är att skapa ett stort vardagsrum för en bred publik, där vi har liksom en bistro­ och brasserikänsla i industriell stil, säger Daniel Arlycke som tillsammans med Alex Levén driver Kattholmen.

Här i de anrika lokalerna anno 1905, produ­ cerades en gång all el till Gustavsbergs porslins­ fabrik som även värmde upp en pool i en intillig­ gande byggnad för de fabriksarbetande. – Det är lite häftigt nu när vi precis tagit hand om femtio pensionärer här på lunchen och många av dem här badat där när de var yngre, säger Alex Levén, restaurangchef.

Under renoveringen av det gamla elverket har det varit viktigt för dem båda att bevara industrikänslan med betonggolv och tegelväggar, som stärkts upp med rustika inredningsdetaljer. – Det är väldigt mycket själ i möblerna, säger Daniel. Han berättar att delar av inredningen inhand­lats på Bukowskis, för att optimera mysfaktorn. Det var när kommunen, med Melker Anders­ son som konsult, sökte en restauratör till lokalerna som Daniel skickade in ett prospekt och sedermera blev ägare till Kattholmen.


Med närmare 6000 nytillkomna bostadsrätter har Gustavsberg idag en ny målgrupp som saknat en riktig stadskrog. Kattholmen har välkomnats med öppna armar. – Vi har ju haft fullbokat två veckor fram sedan vi öppnade, säger Daniel. Sedan några år tillbaka driver han även event­ och konferensanläggningen Villa Soludden. Med Kattholmen är planen att de två verksamheterna ska samverka.


– Därför har vi skapat ett konferensrum har för tjugo personer, säger Daniel. – Det är superhärliga synergieffekter mellan ställena, tillaägger Alex. Som en självklar nöjesdestination håller Kattholmen öppet året runt och erbjuder ett välfyllt kalendarium med musikarrangemang och roliga gästspel. De satsar även stort på sin cocktail­ bar, som är den första på Värmdö. – Vi vill ju ha den här mysiga stanna­kvar­ känslan, säger Alex. Och så den spretiga menyn förstås, där Daniel och Alex plockat russinen ur den gastronomiska kakan. – Det ska vara allt blandat från en klassisk, svensk torskrygg till en peruansk ceviche, säger Alex.


På konferenssidan har man havsaktiviteter såsom bastu­ flotte, vattenskoters, segelbåtar och sup:ar. Till verksamheten hör även Café Kattlådan vid vattnet, med sjuttiofem platser, liksom en boulebana i an­ slutning till krogens uteservering. Med ett fyrtiotal båtplatser i gästhamnen öppnar man också upp för nya besökare och färdsätt.

Boka bord redan idag på KATTHOLMEN.COM

44 views

Comments


bottom of page