top of page

Res till Kenya – utvecklas, få nya insikter, upplevelser och påverka världen till det bättre

Updated: Dec 16, 2021


Att resa är att lära heter det. Möta nya kulturer, lära känna nya människor utforska nya platser och bli förändrad. Res med till Kenya på ett annorlunda sätt som både påverkar och förändrar dig och platsen och människorna du besöker till något bättre. Sov i det största sovrummet i världen, där natthimlen är ditt tak och bergen i bakgrunden är dina väggar.


Upplev ett safariäventyr på Loisaba Starbeds - en verkligt minnesvärd afrikansk upplevelse. Handgjorda himmelssängar med hjul rullas ut på upphöjda träplattformar, så att du sover under den oändliga afrikanska natthimlen. De luftiga badrummen är utformade runt de steniga funktionerna i kopjen och duschen sköljer dig med varmt soluppvärmt vatten. Campen ligger högt uppe på en stenig kopje, med utsikt över en böljande dal och ett permanent vattenhål som besöks av vilda djur. Inte minst flodhästsfamiljen. Loisaba Starbeds tar dig nära naturen.


Det vilda Afrika

Loisaba Widerness är ett 57 000 hektar stort naturskyddsområde på Lakikpia platån i norra Kenya. En unik plats med mer än 260 fågelarter och 50 arter av däggdjur. Här finns över 800 elefanter som vandrar in till Loisaba, stora hjordar av buffel, dussintals utrotningshotade Grevy’s zebror, nätgiraffer, gerenuker och den vackra stora kudun. Stora katter trivs i Loisaba, här syns både lejon, leoparder och geparder. Väldigt unikt är att man dessutom regelbundet ser Afrikansk vildhund – ett rovdjur som är mycket skyggt och som varit på gränsen till utrotning.


Upplev äventyr

Ett av de bästa sätten att se djurlivet i Loisaba är från en öppen Land Rover på en game drive tillsammans med din professionella safariguide.


- Ett mer äventyrligt sätt är att se Loisaba är till fots. Som besökare åtföljs du av guider samt en ranger vars kunskap om lokal flora, fauna och historia är oöverträffad. Dessa är dina beskyddare som garanterar din säkerhet bland alla stora, vilda djur, förklarar Ulrika Löfdahl, VD och ägare Ecolyx.


Lärorikt och utbildande

Som besökare får du även möjlighet att besöka huvudkontoret och lär dig om naturskyddsområdets dagliga utmaningar samt delta i en demonstration mot tjuvjakt.


- När vi reser och upplever förändras vi, särskilt om vi väljer platser där inslag av det ovana och annorlunda finns. Då blir förståelsen för platsen större. På många av våra destinationer kan du med egna ögon se och uppleva hur man arbetar ansvarsfullt, och genom detta få en djupare förståelse för vilket värde det skapar, förklarar Tina Frisk, Sustainability Director och ägare Ecolyx.


Ansvarsfullt och hållbart

Ditt besök skyddar inte bara miljön utan bidrar också till utbildning och inkomster för den lokalbefolkning som bor här.- Våra reseupplevelser gör skillnad på plats, både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Våra resenärer bidrar t ex. till ökade inkomster, då personal i hög grad anställs lokalt, stöttning av projekt som satsar på kvinnor och jämställdhet, liksom skydd av känsliga ekosystem och biologisk mångfald, säger Tina Frisk.

Res och bidra till en bättre värld

Ecolyx är ett svenskt resebolag som grundades 2010 av Tina Frisk och Ulrika Löfdahl. Deras mission är att bidra till en bättre värld där människor reser med omtanke om miljö och människa. Affärsidén var då som nu att erbjuda unika reseupplevelser som lämnar ett positivt avtryck på människa, natur och kultur – utan att ge avkall på lyx, service och kvalitet.


- Vår passion är att inspirera resenärer att göra bättre val. Dessa resval stödjer lokala samhällen och bevarandeinitiativ globalt. När du reser med Ecolyx erbjuds du personlig expertis och lång erfarenhet , skräddarsydda resor till handplockade hotell världen över samt en 24/7 service under resans gång, avslutar Ulrika Löfdahl.

441 views

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page