top of page

POLO-SPORT OF KINGS

Fatima Norell investerar och startar verksamhet med ridpolo på Gotland.

Fatima och Peter Norell är delägare av gården Gunffride i Alskog på östra Gotland. Här sprudlar kreativiteten och till sommaren öppnar paret ett ridcenter med fokus på hästpolo. – Världen har förändrats mycket det senaste året. Vi behöver ta hand om oss själva, och hippoterapi i samspel med hästar är bra för allas välmående, säger Fatima, ordförande för poloklubben.

Fatima föddes i Ossetia i södra Ryssland och hennes far introducerade henne tidigt för hästsport. – Hästar och naturen har alltid betytt mycket för mig. Ridning stimulerar hela kroppen och tränar balanssinnet, uthållighet och koordination, säger Fatima. Hela gården är miljövänlig vilket utrycks i så väl mat som boendealternativ. – Vi kommer att ha ekologiska hus med minimal energiförbrukning i form av vindkraft och solpaneler. Vi kommer att öppna en ekologisk restaurang på går- den med ett skandinaviskt kök som passar alla smaker.

Förutom ridning kommer här även finnas ett meditationscetrum. – Vår gård ska vara en plats för välmående och återhämtning från coronaviruset. Världen behöver stabilitet och det jobbar vi med här.

Medlemsklubb – För att bli medlem i Polo Baltic Club måste du först och främst älska djur, sport, natur. Här har du både din och världens utveckling i fokus och helhet. Klubben bygger på nya medlemmar och poloakademin. – Vi vill att alla ska vilja komma hit och lära sig att spela polo. Vi kommer att anordna evenemang för att uppmärksamma sporten och klubben.


Instagram: fatiman_polo

130 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page