top of page

Nya klassiska lägenheter att beröras av på hälsans ö

Updated: Sep 9, 2023


Med närhet till vattnet, Stockholms inlopp och skog och natur är Patriam Torsvik på Lidingö ett naturnära boende bara ett stenkast från Stockholms innerstad. Här hittar du allt från yteffektiva lägenheter till stora spatiösa vindsvåningar med öppen spis.


Patriams bostäder återfinns på attraktiva adresser i Stockholm. Patriams lägenheter har människan, vardagen och livet i åtanke i varje detalj. Varje lägenhet planeras nogsamt för att få ut det mesta av varje kvadratmeter. Patriam har lång erfarenhet av att bygga och utveckla hem att leva i och beröras av under lång tid. I Torsvik återfinns några av Patriams senaste lägenheter. Här finns 48 nyproducerade lägenheter i olika storlekar med inflytt under hösten 2023.


Patriam Torsvik är ett modernt hem byggt och anpassat efter den moderna människan. I Patriam Torsvik hittar du bland annat co-working ytor som alla boende har möjlighet att använda som arbetsplats när det är dags för hemmakontoret. De dagar kontoret kallar kan du räkna med att din elbil laddats klart i husets garage, samtidigt som det är nära och enkelt att åka kommunalt om du föredrar det.


-Vi bygger alltid hem att trivas i under lång tid. Därför arbetar vi med funktion, tidlös design och hållbarhet i fokus. När en ny ägare flyttar in ska ingenting behöva ändras, utan lägenheterna ska vara trivsamma för alla, berättar Emilia Sjöblom Adolfsson, marknads- och försäljningschef på Patriam.Lidingö brukar kallas för den gröna ön eller hälsans ö och det är ingen tillfällighet. Tack vare de vackra naturområdena, lugnet bortom stadens brus och vattnets ständiga närvaro har Lidingö en karaktär av skärgårdsö. Från Torsvik på Lidingö har du pendelavstånd till Stockholms innerstad med endast fem kilometer till Stureplan.


Torsvik ligger endast ett stenkast ifrån Lidingö Centrum. Stadsdelen växte fram under 1930- och 40-talet och präglas fortfarande av dåtidens arkitektur. Patriam Torsvik gestaltas i samklang med kvarterets befintliga arkitektur, vilket bland annat tar sig uttryck i husets karaktäristiska balkonger och fönstersättningar.-Det är något härligt med att ta över en byggnad, förvalta och förvandla den och samtidigt behålla dess tidsenliga charm, säger Emilia.


Genom nedtonade färgval, rika ljusflöden och en generös takhöjd skapas en rymd med en diskret elegans. Patriam Torsvik är skandinavisk minimalism i sin renaste form. En arkitekturens motsvarighet till modevärldens ”lilla svarta”. Med strama linjer, vackra materialval och en tydlig funktionalitet som skapar en naturligt behaglig känsla, alltid redo att hälsa dig välkommen hem.


15 views
bottom of page