top of page

Nature Positive Tourism - välj att ge tillbaka mer än vad du tar

Går det att resa, upptäcka världen och samtidigt bidra positivt till miljön och ekosystemet på den plats du besöker? Ja, med Nature Positive Tourism spelar du en viktig roll i att främja ekosystemet samtidigt som du upplever det. Ecolyx grundades på principerna att du som resenär är med och bidrar till platsen du besöker på olika sätt, berättar Tina Frisk, hållbarhetschef på Ecolyx. Med Nature Positive Tourism tar Ecolyx ytterligare ett steg för att vara med och skydda den biologiska mångfald som finns kvar samt att återställa den natur som gått förlorad. 


Hos Ecolyx hittar du handplockade camper, hotell & lodger som  jobbar för att skydda och återställa naturvärden. När du som resenär väljer att resa hit, bidrar du på ett meningsfullt och långvarigt sätt till den lokala regionens biologiska mångfald och förbättrade livsvillkor för människor. Ecolyx granskar och väljer noggrant ut sina partners på resmålen.Du som gäst kan dessutom uppleva och lära dig om vilka insatser som görs.


I hjärtat av Afrika, i Kenya, hittar du två av Kenyas mest exklusiva camper - Cottar’s Camp och Sirikoi Lodge. Här är du med och skyddar sällsynta och hotade arter såsom noshörning, Grevyzebra och nätgiraff. På Sirikoi Lodge i Lewa Wildlife Conservancy uppmuntras du att följa med bakom kulisserna för att få en förståelse för hur bevarande insatser för ekosystemet går till och hur anti-tjuvjakt verkligen fungerar, inte bara en lärorik utan även en väldigt spännande upplevelse. Här får du se vad Lewa gör för de vilda djuren i området och för människorna i det omgivande lokalsamhället. Följ med och träffa teamet som bekämpar tjuvjakt och besök Lewa-skolan som arbetar för att utbilda barnen i området.

 

På Cottar's Camp i Masai Mara får du ta del av upplevelser som är engagerande och bidrar till hållbarhet. Här kan kan du följa med och patrullera för att räkna djur tillsammans med Masai Maras enda kvinnliga rangerteam. Här kan du även passa på att lära dig med om hur Cottar's Camp sänker sitt totala koldioxidavtryck i sin strävan att vara koldioxidneutrala till år 2024. Följ med på en rundtur och förstå hur campen mäter sitt koldioxidavtryck och arbetar för att hitta sätt att minimera det.Både på Cottar's Camp och Sirikoi Lodge vaknar och somnar du omgiven av vilda djur. Du kan sova lugnt medan Masaierna håller uppsikt. Du får lov att uppleva lyxen av att vara mitt i den vilda och vackra naturen samtidigt som du bidrar till ett sunt ekosystem. Du njuter av otroliga möten med vilda djur både morgon och kväll i exklusiva och öppna safaribilar. Vill du variera dig kan du till fots följa med en ranger på en bush-promenad och stanna till i ett kamouflerat gömsle för att komma nära djuren som passerar förbi. När du vill ha en lugnare dag kan du sätta dig i bekvämt i en läderfåtölj och njuta av utsikten över det livliga vattenhålet med djurlivet framför dig.

 

Vi vill göra det enkelt att resa till fantastiska platser och att under samma resa bidra positivt till ekosystemet och samhällsutvecklingen. Om turism görs rätt, så kan den spela en viktig roll för att hantera den biologiska mångfaldskrisen genom att motverka förluster av stora naturområden. Vi är beroende av naturens förmåga för att kunna mildra de klimateffekter vi ser, avslutarTina Frisk, ägare och hållbarhetschef på Ecolyx.


Kontakta Ecolyx travel designers för skräddarsytt förslag

80 views

Comments


bottom of page