top of page

Mavis - Med rötterna i Småland, made in our world

Mavis Möbler tillverkar ett brett utbud av möbler efter egen design. De har arbetats fram under lång tid då man anser att yrkesskicklighet och yrkesstolthet inte kan påskyndas. Resultatet är kvalitetsmöbler de är stolta över och som ska hålla en lång tid. Möbler med minnen.


Mavis Möbler startade redan 1917 med att tillverka sängar, då under annat namn. Idag gör de både skåp, byråar, olika bord, matbord och stolar och förvaringsmöbler som har tagits fram tillsammans med duktiga formgivare både inhouse och frilansare.

Tillverkningen sker ”Made in our World”. Framför allt i Sverige och Baltikum moderna anläggningar med fina maskinparker för att garantera en hög och kontinuerlig standard på slutprodukten.


Hur gör man en riktigt bra möbel?

För oss handlar det om människorna bakom, kompetensen, inte så mycket om var vi tillverkar. Våra partners har vi känt längre än vi hetat Mavis, och det är kanske nyckeln, att vi är ett samspelt team. Det tar sin lilla tid att tillverka våra möbler, yrkesstolthet kan inte påskyndas. Tillsammans med våra duktiga designers arbetar vi fram möblerna under lång tid. Funderingar och tankar bollas med formgivarna. Till slut har vi nått fram till en möbel som vi själva vill äga, som vi är stolta över, med vårt uttryck, vår design. Vi gör möbler utan kompromisser. Alla skall kunna äga en möbel som håller, inte bara för stunden utan i många, många år, säger Magnus Heijel, VD.
En nätt och lätt shakerstil-stol med stor sittkomfort. Enkla rena detaljer i ben och rygg. Infästning mellan ryggbricka och bakben sker med träplugg. DESIGN: PIERRE SINDRE.

Läs mer: mavis.se

18 views

Commentaires


bottom of page