top of page

MAVIS -ENKELHETENS DESIGN

Hållbarhet i olika former kännetecknar en möbel signerad Mavis.

Företaget har funnits i över hundra år och grundades redan 1917. För tolv år sedan ändade företaget riktning och namn. – Från början var fokus sovrummet. Men för tolv år sedan började Mavis skapa möbler för hela huset, säger Magnus Heijel, VD och ägare, Mavis möbler.

Idag är Mavis väletablerade inom förvaring och bord hos fristående svenska inredningsbutiker. – Vi arbetar även med projekt inom hotell och fjällbyar. Vi har flera samarbeten med välkända formgivare som Pierre Sindre och Tom Stepp. Vi designar mycket inhouse där vi håller oss till det breda klassiska och låter kunden välja in färg i form av dekoration, säger Magnus Heijel.

Hållbarhet Serien Höllviken genererar hållbarhet i tre olika former. Materialet är noga utvald och består av äkta material i massiv ek, läder, lådor i kryssfaner och handhuggna svenska kalkstenstoppar. Dess livslängd inkluderas i designen från början. – Vi skapar möbler som inte går att tröttna på i en tidlös och klassisk design.


Vi frågar Magnus vad vi kan vänta för trender och får ett värmande svar. – En varmare känsla i möte med den traditionella skandinaviska vita estetiken. Den kommer fort- satt att utgöra en av våra grundfärger men i möte med blonda träslag eller havrenyanser kommer ett lätt- och lugnande uttryck att tillföras i hemmet. En stilfull matchning med den industriella känslan av betong, sten, rostfritt och svarta.

Mavis arbetar med detaljer – För oss är trend övergående och överensstäm- mer inte i alla former med det vi ser som hållbar design. Vi ser fler och fler klassiker i gammal design som nu tillverkas på nytt i en formgivning som fortfarande håller.

Läs mer på mavis.se

7 views

Commenti


bottom of page