top of page

MARTIN KEY SLÄPPER NY KOLLEKTION

Skinnresan fortsätter framåt och nu släpper Martin Key en ny kollektion av högkvalitativt material. Den nya linjen är bredare och mer tillgänglig. Dessutom avslöjar Martin ett nytt samarbete med ett av världens största rockband.

The Fighter - Skinnjacka i lammnappa från Spanien med detaljer i mocka.


Designern Martin Key brinner för det svenska hantverket. Alltid med fokus på kvalitet och hållbarhet. – Jag vill göra produkter som håller för livet och kan gå i arv, säger Martin.

Sedan ett år tillbaka äger Martin Key en anrik skinnfabrik i Malung. Produkterna tillverkas mitt i Skandinaviens skinnmekka och för Martin är det viktigt att föra vidare och utveckla traditionen. – Min önskan och vision är att fler ska inse värdet i det svenska hantverket. Det är viktigt att ta hand om det vi har omkring oss. Det är en sann passion för mig, vilket jag vill föra vidare.

Nu vill Martin att fler ska få tillgång till Martin Keys produkter. Under våren har han släppt en ny och bredare kollektion: Ready to wear. – Vi vill se Martin Key bäras av fler människor och vi vill nu ut med en ny bredd, för att bredda våra vingar i modebruset, säger Martin.


Tidigare kollektioner har varit skräddarsydda. Kunden har varit med i hela processen och varje plagg har varit helt unikt. – Vi utvecklar samma känsla och uttryck i nya kollektionen, key-plaggen är tillgängliga redan nu på hemsidan. Priset är något lägre men kvalitén är fortfarande av toppklass, av noga utvalda produ- center, säger Martin.

Martins grundvision med Martin Key är att göra skinn- jackor och läderaccessoarer av högsta möjliga kvalité. – För mig är skinnjackan mannens handväska. Accessoarerna bidrar med betydande detaljer som gör stor skillnad för looken.

I den nya kollektionen släpps också läderaccessoarer som korthållare, sneakers, flugor och skärp. Martin vågar ta ut svängarna mer och planerar för nya släpp med annat innehåll.

– Senare i år kommer vi även att släppa en annan kollektion bland annat denim, t-shirts och hoodies.

Martin avslöjar även att de signat med ett av världens största rockband för att göra en hel kollektion. – Mer än så kan jag inte avslöja nu, men det kommer att bli riktigt bra och ännu en dröm har gått i uppfyllelse.

Kom i kontakt med Martin Key genom att boka ett besök i butiken på Birger Jarlsgatan 18 eller fabriken i Malung. Kollektionen finns även tillgänglig via martinkey.com Kom i kontakt med Martin Key genom att boka ett besök i butiken på Birger Jarlsgatan 18.


Kollektionen finns även tillgänglig på www.martinkey.com

168 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page