top of page

Mallorcamäklare med stort engagemang

Updated: Sep 9, 2023

Folke Särnmark har hjälpt människor att förverkliga sina husdrömmar på Mallorca i närmare fem decennier, och hans mäklarbyrå Mallorcahouses kan stolt titulera sig som den första svenska mäklarbyrån på ön. Vare sig du söker en modern lägenhet i Palma, ett charmigt townhouse i någon av öns vackar byar eller en gedigen finca på landet med egen olivodling så kan Folke stå till tjänst. Genom sina samarbetspartners har han tillgång till tusentals objekt.

Folke Särnmark har en bakgrund inom både båt- och rallytävling och båtbyggande. 1970 var han med och satte ett rekord på den klassiska sträckan Ystad-Haparanda och tog det svenska Blå bandet med en båt från familjeföretaget Marieholm, ett rekord som höll sig i nästan tre decenner. Men det var en biltävlingsvinst som tog Folke till den största ön i ögruppen Balearerna – han vann nämligen en rallytävling där en resa till Mallorca var första pris. Folke blev omedelbart förälskad i den vackra ön och utnyttjade aldrig returbiljetten.


–På Mallorcahouses arbetar vi som det som på mäklarspråk kallas property finders. Det betyder helt enkelt att vi tillsammans med våra kunder går igenom önskemålen och utifrån det letar upp en rad passande bostadsobjekt som vi sen presentererar för kunden. Lite som i det populära brittiska TV-programmet ”En plats i solen”, berättar Folke.


– När vi hittat ett antal intressanta bostäder, kommer kunden ner till Mallorca.


Viktigt att kunderna känner sig trygga

För Folke är det viktigt med en personlig relation till kunderna och att de känner sig trygga. Mallorcahouses står gärna till tjänst med att möta upp på flygplatsen, hitta trevliga hotell, boka hyrbil om det skulle behövas eller rekommendera restauranger. Mallorcahouses finns för kunden före, under och efter köpet och guidar genom alla faser av köpprocessen.


Att köpa bostad i Spanien skiljer sig mycket från att köpa bostad i Sverige. I Spanien är det till exempel ovanligt med budgivning, säljaren gör affär med den köpare som är beredd att betala det begärda priset och ibland till ett lägre pris man kommit överens om efter förhandling. Mallorcahouses samarbetar med en mycket meriterad advokatbyrå i Palma som har arbetat inom fastighetsbranschen i tre generationer. Byrån hjälper till med alla frågor, juridisk rådgivning och tar fram alla underlag som behövs för att köpa en bostad på ön. Advokaterna har många skandinaviska kunder och och alla på byrån pratar flytande engelska.– Vi har nyligen köpt vårt tredje hus på Mallorca genom Folke. Det föll sig naturligt att vi vände oss till Mallorcahouses då vi var mycket nöjda vid de två tidigare köpen. Den genuina och stora kännedom som Folke besitter efter 45 år på ön gör att man hamnar helt rätt utifrån de önskemål och krav man har. Folke lämnar ingenting åt slumpen, varken önskemål om läge eller närhet till olika aktiviteter och serviceinrättningar. Då han även är en respekterad mäklare på ön så är det alltid smidigt både att hitta en ny bostad och sälja sin gamla bostad genom Mallorcahouses, berättar svenske Mikael.

187 views

Comments


bottom of page