top of page

Möts igen på Grand Hotel Saltsjöbaden

Saltsjöbadens historiska hotell nysatsar på konferens och event.

Många viktiga möten har ägt rum på Grand Hotel Saltsjöbaden och fler kommer det bli när traditionen ska föras vidare genom en nysatsning på konferens och event.


Stora förändringar väntar Grand Hotel Saltsjöbaden under det kommande året. Byggnaden intill Baggensfjärden ska rustas upp för att nå sin fulla potential och bli lika pampig som den en gång var. Både fasaden, taket och spat ska renoveras, men först ut är konferenslokalerna.


– I sommar ska de förvandlas till inspirerande mötesrum med mycket känsla och variation. Vi märker att kunderna hellre sitter i mysiga Alice Bar än i en vanlig lokal när de vill diskutera och vara kreativa. Därför tänker vi skapa lite otraditionella mötesmiljöer som uppmuntrar till samtal, säger Katarina Romell, VD Grand Hotel Saltsjöbaden.
Katarina Romell, VD Grand Hotel Saltsjöbaden

Bara 20 minuter med bil från centrala Stockholm kunde läget knappast bli bättre. När skärgårdsvattnet slår mot kajen framför hotellet är känslan att du kommit till en plats mycket längre bort än så. För gäster som reser kollektivt stannar Saltsjöbanan bara ett stenkast från den slottsliknande entrén. Nära city men med en naturnära känsla ger Grand Hotel Saltsjöbaden en sinnesstämning med bra grogrund för produktiva och trivsamma möten.


– Lugnet infinner sig så fort gästerna anländer. När de landar i vår fantastiska miljö kan tankarna löpa fritt och ända fram. Det är då som de bästa besluten tas.

Möts fysiskt igen Med släppta restriktioner öppnas möjligheten att återigen mötas fysiskt och Grand Hotel Saltsjöbadens strategi är att renodla verksamheten mot konferens och event. Privatgäster är fortfarande välkomna på helgerna, men ett ökat fokus kommer att ligga på konferensgrupperna. Hotellet har en lång historia av möten och den traditionen planerar de att hålla vid liv. Katarina Romell ser framför sig hur lednings- och styrelsegrupper kommer fortsätta ta viktiga beslut i Saltsjöbaden.


– Det ska bli spännande att utveckla det här benet som legat vilande under pandemin. Vi ska bli extremt duktiga och överträffa kundernas förväntningar.

Med många års erfarenhet är Katarina Romell en kunnig aktör inom konferens och events. Hon är nu i full gång med att rekrytera professionella medarbetare och tillsammans med nya tekniklösningar och inspirerande mötesmiljöer ska de skapa de bästa förutsättningarna för hotellets nysatsningar. De kommer även erbjuda ett co-working space där både weekend- och konferensgäster ska kunna sitta och arbeta i lugn och ro när gränsen mellan fritid och arbete suddas ut – så kallad ”bleasure”.


En annan trend, enligt Katarina Romell, är att konferensgrupper i allt högre utsträckning vill njuta av bad och värme i spaavdelningen där de fortsätter konferensen i poolen.


Spaavdelningen erbjuder, förutom den 15 meter långa bassängen, både ång- och torrbastu, en rad välgörande behandlingar och tillgång till gym. En plats att vårda både kropp och själ.


Konferenser i alla former Grand Hotel Saltsjöbaden erbjuder många olika typer av konferenser och gör sitt bästa för att ni ska trivas.


Big Meetings Konferenser där allt ingår med de allra bästa förutsättningarna för era möten. Nybakat förmiddagsfika från hotellets konditori, lunch i vackra matsalar, fikabuffé fylld med godsaker och trerättersmiddag lagad mer kärlek. Sov sedan gott i Classic Single Room och njut av en härlig frukostbuffé på morgonen. Ni har självklart tillgång till gymmet med havsutsikt och fri parkering i mån av plats.


Small Meetings – Big Decisions Möten för dig som vill bestämma själv vart du vill äta. Njut av en härlig promenad längst stranden eller i skogen. Gå på spa och avsluta med en god natts sömn med Baggensfjärden som granne.


Day Conference Få en bra och produktiv dag på Grand Hotel Saltsjöbaden, även om ni inte vill stanna över natten. Den korta vägen från city gör resan värd. Börja mötet med en god fika med hembakad smörgås och sedan lunch i vackra Franska Matsalen.


Till eftermiddagsfikat kommer hotellets bagare Fredrik med sina nybakade godsaker. Efter mötet kan du ta en härlig promenad, andas frisk luft och bara vara en liten stund – eller så stannar ni på middag.


Meetings with nature På naturnära Grand Hotel Saltsjöbaden är det enkelt att koppla av, koppla ur och återkoppla till vår ursprungliga källa av kraft – naturen. Hotellet erbjuder förstklassiga konferenser i något av deras fina konferensrum med lunch och middag i de vackra matsalarna.

Njut av en härlig promenad längst stranden eller i skogen, lägg till yoga eller massage och avsluta med en god natts sömn intill vågorna.


Event på Grand Hotel Saltsjöbaden Förutom konferenser går det även bra att boka andra typer av event på Grand Hotel Saltsjöbaden. Köksmästaren komponerar imponerande menyer och sommeliern föreslår passande dryckesval till både bröllop och fest.


Boka vilket event du vill som inkluderar klirrande champagne, behagligt sorl med många människor och samtal som flyger över borden.


Frukost, lunch och middag Oavsett vilken måltid du ämnar avnjuta på Grand Hotel Saltsjöbaden håller den hög klass och serveras med stil. Köket leds av den prisbelönte kocken Gustav Otterberg som sätter högt värde på att ge gästerna nya spännande smakupplevelser. Färsk fisk, kött från svenska gårdar, ägg från frigående höns. Endast det bästa är gott nog.


Givetvis är även du som inte bor på hotellet välkommen att gästa restaurangerna för både frukostbuffé, lunch och middag.

Ett hotell med anor Grand Hotel Saltsjöbaden invigdes så tidigt som år 1893 av Knut och Alice Wallenberg, med inspiration från Monaco. Hotellets konferenssalar, barer och sviter namn efter kända personer som har haft en betydelse för hotellet.

– Samtidigt som vi vill lyfta den unika historien tar vi ett kliv in i framtiden och utvecklar morgondagens möten, avslutar Katarina Romell.

Läs mer och boka din vistelse: Grandsaltsjobaden.se

53 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page