top of page

Mästerkocken Filip Poon kommer till Sthlm Food & WineFilip Poon imponerade på alla TV-tittare när han medverkade i Sveriges Mästerkock 2015 och senare när han vann ett OS-guld med kocklaget Stockholm Culinary Team. Idag sysslar han med bland annat med sin Youtube-kanal där han lagar olika maträtter som tittarna själva får kommentera och föreslå.


Filip Poon är en av dem som kommer träda upp på scenen under Sthlm Food & Wine på Älvsjömässan i november. Där vill han visa besökarna hur riktig asiatisk mat ska tillagas.


– Generellt så lagar jag all typ av mat på mina sociala plattformar, men senaste gångerna har jag börjat rikta in mig mer och mer på det asiatiska. Dels för att jag är halvkines, min pappa är från Hong Kong så jag är uppvuxen med kinesisk mat, familjen har alltid samlas och käkat en massa dim sum som det heter eller kinesisk mat överlag, säger Filip Poon.

Förutom Youtube-kanalen är han även aktuell med sin bok “Asiatiska favoriter” med äkta asiatisk mat.


– Inget sånt här asian fusion på något sätt, utan äkta asiatisk mat. Det är en autententisk matupplevelse helt enkelt. Såklart också avskalat så man kan hitta alla ingredienser i affären. Så det är väl största anledningen till att jag väljer det asiatiska, och för att jag känner att folk vet inte riktigt hur man lagar det, så det är lite för utbilda också om det som står mig närmast hjärtat.


48 views

Comments


bottom of page