top of page

LIDHULTS GÖR DITT KÖK UNIKT

Alla människor är unika. Då borde väl deras kök också vara det. Så enkelt – eller högklassigt – kan man beskriva idén bakom Lidhults. Inget lager. Inga standardmodeller. Endast kundunika kök och tillverkning efter beställning, med händer, huvud och hjärta som viktigaste arbetsredskap.

Men om du tror att Lidhults börjar från noll varje gång så kan inget vara mer fel. Det ligger 70 års erfaren- het i de småländska skogarna bakom Lidhults kök och skapelser. För det var redan när vi gled mot fred i andra världskrigets epilog 1944 som Lidhults, då som

Bröderna Jonsson, grundades. Under 1957, då Sverige fick sina första lapplisor, levererade Lidhults sina första kök.

Från början handlade det om allt inom trä – från leksaker till trädgårdsmöbler via tältpinnar i trä till hopfällbara barnstolar, trappstegar och hörnskåp i blått, grönt, rött och alla naturens färger. Sedan länge är det dock enbart kök, bad och förvaring som gäller och idag ser 30 anställda och 15 återförsäljare över hela Sverige till att kunderna får beställningar som alltid anpassas efter önske- mål, behov och smak.

Det kan handla om det klassiska köket för ett större hus på landet eller den lyxigare våningen i city eller moderna kök med blanka ytor och läcker design för den nybyggda villan. För Lidhults handlar det i samtliga fall om respekt för traditionen i kombination med känsla för hantverket och nyfikenhet på det nya.

Även i köket kommer trender och går, ersätts av nya samtidigt som de klassiska består. Just nu handlar det om att det ljusa och vita har kvar alla sina fans men att det mörka och murriga samtidigt bereder sig ny mark och blir allt mer populärt.


Att utvecklingen sker allt snabbare och i ett ökat tempo gäller även inom köksbranschen och Lidhults har lärt sig att möta de nya utmaningar och den utveckling som hela tiden sker – utan att behöva ta 40- talets tältpinnar och fästa i marken för att inte hålla sig kvar i den småländska myllan. Därifrån fortsätter man istället att leverera ditt kök.

För det är ju det som är finessen; att det är just ditt kök och ingen annans som Lidhults lärt sig att skapa. Läs mer om Lidhults på: www.lidhults.se


22 views

Commentaires


bottom of page