Det är få produkter som sätter guldkant på tillvaron på samma sätt som löjrom. Oavsett om de får vara garnityr på snittarna eller lyfta såsen till middagsfisken är det dem som blir det lilla extra på tallriken. Här kommer redaktionens favoritrecept med löjrom.
Löjromstoast
Har du en burk löjrom i kylen som du vill njuta av utan större ansträngning är en löjromstoast ett enkelt tips. Passar även festligare tillfällen.
Ingredienser:
Löjrom
Hackad rödlök
Crème fraiche
Rostbröd
Citron
Färsk dill
Så gör du:
1. Lägg löjrommen i en sil eller ett kaffefilter och låt överflödig vätska rinna av medan du förbereder resten av toasten.
2. Skala och finhacka rödlöken.
3. Rosta bröden – godast blir det att steka dem gyllenbruna i smör. Skär bort kanterna och dela i halvor.
4. Lägg upp löjrommen och crème fraiche på brödet, forma med en sked för en prydlig finish.
5. Garnera med dill och servera med en citronklyfta.
Krustader i två steg
Västerbottenkrustader med löjrom tycker vi är det perfekta tilltugget till drinken med mycket smak utan kladd.
Ingredienser:
Krustader
Västerbottenost
Crème fraiche
Löjrom
Gräslök
Så gör du:
1. Smält ost och crème fraiche under omrörning. Peppra.
2. Häll blandningen i krustaderna och toppa med löjrom och gräslök
Comments