top of page

Låt dig förtrollas på Kenyas savanner

Updated: May 29, 2023

Blicka ut över savannen, hör djuren vakna, känn naturens närvaro och gör dig redo för en dag fylld av oförglömliga äventyr på Kenyas savanner.Safari är något många människor drömmer om att uppleva under sin livstid. För att få ut det mesta av den storslagna upplevelsen krävs planering och kunskap. Hos Ecolyx får du hjälp att planera din resa, matcha den med dina önskemål, din budget och vad du drömmer om att uppleva. Alla resor skräddarsys för just dig och med omtanke om människa, natur och kultur.- Safari och vildmark i Afrika är vår främsta expertis! Vi är fler på Ecolyx som har bott många år i Kenya och känner ett starkt band och respekt för landets natur och kultur. Både Kenya och närliggande länder i Afrika har så mycket att erbjuda som jag vill hjälp andra att uppleva, säger Ulrika Löfdahl, grundare av Ecolyx.


I Kenya, hittar du Karen Blixen Camp, Ecolyx egen ekocamp i Masai Mara savannen. Här bor du i lyxiga safaritält vid strandkanten av Marafloden som dagligen besöks av zebror, elefanter och flodhästar som behöver släcka törsten.


Alla resor hos Ecolyx skräddarsys och du kan enkelt kombinera din safari-upplevelse med ett par dagars avslappnat strandhäng som passar hela familjen på Kinondo Kwetu resort. Här kan du dyka och snorkla, yoga och meditera eller rida på stranden i solnedgången.


Med Ecolyx reser du till fantastiska platser som lämnar varma avtryck hos dig, samtidigt som du lämnar ett positivt avtryck hos människor, natur och kultur på platsen. EcoLyx lever efter devisen att det ska vara enkelt att resa ansvarsfullt utan att ge avkall på komfort och kvalitet. Med flera certifieringar för hållbar turism som går i linje med FN’s hållbara utvecklingsmål är det enkelt att njuta av en lyxig resa med vetskapen om att destinationen gynnas positivt av ditt besök.- Varje resmål är unikt och har unika utmaningar och behov. Hur vi ger tillbaka till platsen anpassas därför efter varje resmål. Det kan till exempel vara genom naturbevarande projekt eller samhällsutveckling genom ekonomiska och sociala program, berättar Ulrika.


Ecolyx egen camp Karen Blixen Camp i Masai Mara drivs på el från solpaneler och som besökare stöttar du ekoturismen på plats. Området som campen finns i drivs och ägs av lokalbefolkning som direkt tjänar på och gynnas av turismen. Närsamhället utvecklas tack vare turismen i området och campen engagerar sig i fler projekt för att stärka människorna i området samt för att skydda djur och natur. Campen ger bland annat stöd till ett elefantprojekt som arbetar för att stoppa tjuvskjutning av elefanter i området.


- Att vakna upp i skymningen och höra lejonens dova rytande, hyenornas gäckande skratt och flodhästarnas grymtande är en magisk upplevelse som knappt går att föreställa sig innan man har upplevt det, berättar Ulrika.


Hitta ditt äventyr på EcoLyx

23 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page