top of page

KURBAD OCH KORTSPEL I BADEN-BADEN

Updated: Apr 21, 2021
Många förknippar sydvästtyska Baden-Baden med den välkända vilstolen, men framförallt är det en spa-destination av rang som rymmer såväl orörd natur som kulturhistoria och nöjen.

Här i utkanten av det natursköna skogsområdet Schwarzwald har man njutit av kurortens helande kraft och termiska bad ända sedan de gamla romarnas tid. Så var det också i Schwarzwald som det första termalbadet byggdes för ca 2000 år sedan. En tradition som man än idag vurmar för och njuter av i Baden-Baden, med anrika Friedrichsbad och toppmoderna Caracalla Spa i täten.Badanläggningen Friedrichsbad Spa anno 1877 är förstås ett stycke kulturhistoria i sig, med

mosaikklädd interiör, vackra freskomålningar och ett brett utbud av kurbad av varierande temperatur som besöks i en viss turordning. Du som söker en mer nutida institution rekommenderas ett besök på Caracalla Spa, en stor och lyxig anläggning med välgörande bassänger, bubbelpooler och bastu både inne och utomhus.


Utöver badhus och spa bjuder Baden-Baden på såväl sagolika parker som promenadstråk, konstmuseum och ett operahus. Sist men inte minst påkostade Baden-Baden Casino, som med sina 250 år gamla lokaler kan titulera sig som Tysklands äldsta. Här avslutar du med fördel en händelserik dag med ett parti poker eller blackjack och något gott i glaset, eller deltar vid någon av de guidade turerna dagtid, för en djupdykning i byggnadens storslagna arkitektur.


Besök BADEN-BADEN.COM och boka ditt äventyr idag.

28 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page