top of page

KUNGLIGT LÄDER

Läder är ett hållbart och vackert material fullt avr skapas snygga accessoarer och stilrena produkter med höga kvalitetskrav. Varje väska tillverkas för hand med en formgivning vars tonvikt läggs på funktion, design och kvalitet.

Foto: Stina Nilsson/stinanilsson.com

Nyström Stockholm är en komplett lädervarufabrik där de, förutom tillverkning av sitt eget varumärke, även producerar läderprodukter till företag som Svenskt Tenn och Volvo. Säkerligen har du bläddrat i en exklusiv meny på en restaurang där Nyström Stockholm står bakom menyomhöljet i läder.

Företagets VD och ägare, Magnus Nyström har alltid fascinerats av läder. – Jag ärvde morfars gamla militärväskor och de väckte mitt intresse för hantverket bakom läderproduktionen. Väskorna var kantsydda och jag insåg snabbt att den tillverkningen inte längre existerade på marknaden.

Magnus sökte med ljus och lykta över hela Nordeuropa för att hitta gamla maskiner. – Jag har hittat flera maskiner som inte längre tillverkas. De fungerar fortfa- rande, är i utmärkt skick och används oavbrutet i vår verkstad. Nyström Stockholms unika tillverkning där moderna maskiner i samspel med de gamla skapar unika läderhantverk och blev för ett år sedan år sedan tilldelade hederstiteln Kunglig hovleverantör. – Att bli utnämnd till Kunglig Hovleverantör känns som det ultimata kvittot på att hårt arbete och kvalitet ger resultat, säger Magnus.

Nu satsar Nyström Stockholm och öppnar butik på Västerlånggatan i Gamla stan. Den har utvecklats och designats i samarbete med Christina Merckhoff, art director på DesignLand. – Hon designade och lanserade även vår webbutik/hemsida för ett år sedan och hittade kort därefter denna butik. Tidigare hade vi butik på Stora Nygatan men jag har alltid känt en dragning mot Västerlånggatan och det känns därför kul att få slå upp portarna mitt i navet av Gamla stan, säger Magnus.

Läs mer på: www.nystromsthlm.com

Besök nya butiken på Västerlånggatan 52

Följ på Instagram @nystromsthlm

497 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page