top of page

Kulturtips för en tung vår

Stockholm öppnar upp sig för kulturupplevelser i vår. Ta en paus från nyhetskrollandet och hämta ny kraft från musik och konst.

Così Fan Tutte på Folkoperan Mozarts kanske mest briljanta opera har premiär på Folkoperan den 9 mars 2022 av den tyska operaregissören Ulrike Schwab som har hyllats och prisats för sina kreativa läsningar av klassiska verk. Hon är operasångerska i botten och har ett personligt och lekfullt förhållande till musiken i de verk hon tar sig an.


Två unga par planerar sina bröllop men börjar samtidigt att tvivla. Är det nu bara ”all work and no play” som återstår? Betyder ”lyckliga i alla sina dagar” att vi måste ge upp alla våra egna drömmar? Går det att leka en sista gång och samtidigt utsätta kärleken för ett stresstest?


Ålevangeliet blir oratorium Patrik Svenssons Augustprisade berättelse Ålevangeliet om världens mest gåtfulla fisk framförs som nyskrivet oratorium för solister, kör och orkester på Folkoperan. Stina Oscarson har skrivit librettot och musiken komponeras av Emmy Lindström och Folkoperans konstnärlige chef Tobias Theorell regisserar.


- Det är en spännande utmaning att ta sig an denna tolkning av Patrik Svenssons poetiska, hisnande bok om ett Sverige och en värld i akut förändring. En bok älskad av många. Med Stina Oscarsons libretto och Emmy Lindströms vackra, klangfulla musik ställer vi de stora frågorna i en spännande scenisk form, säger Tobias Theorell, regissör.

Urpremiär 27 april 2022

Evert Lundqvist på Valfrändskaper

Valfrändskaper på Magasin 3 Valfrändskaper är en utställning som utgår från möten mellan likartade konstnärliga uttryck. Det visuella språket är ofta besynnerligt sammanlänkat och i denna presentation har konstnärernas skapande ibland nått liknande konklusioner, men resan dit är oftast väldigt egen. Hur verken är installerade i rummet tar sitt avstamp i en skiss av Otto G. Carlsund.


Verk av Georg Baselitz, Otto G. Carlsund, Nick Cave, Simon Fujiwara, Susanne Henriques, Wilhelm Kåge, Evert Lundqvist, Harald Lyth, Mark Manders, Ohad Meromi, Lars Nilsson, Jonas Nobel, Laure Prouvost, Yinka Shonibare CBE, Luc Tuymans, Rebecca Warren, Rachel Whiteread och Andrea Zittel.


Utställningen öppnar på Magasin 3 den 5 mars 2022.

6 views

Comments


bottom of page