top of page

Kom hem till mig!

Updated: May 29, 2023

Efter 40 år som stjärnkock, entreprenör och chef har Melker Andersson bestämt sig för att försöka stödja andra i deras utveckling. Han äger lite färre krogar än förr, konsultar allt mer och klurar en del på hur han kan hjälpa andra i deras utveckling. Med hjälp av ledarskapsgurun Jan Lundberg har han nu skapat ett unikt koncept för bl a ledningsgrupper. I ett townhouse på Mallorca. Och Melkers matlagning ingår självklart.

- Ja, det är många olika erfarenheter som har fört mig hit, säger Melker. Dels har jag nyss fyllt sextio år och då börjar man väl reflektera över vad som är viktigt och meningsfullt i livet. - Och sen har jag i många år haft en dröm om detta. Att få sammanföra människor i en miljö som känns mer som hemma än vad det gör på nåt konferenshotell någonstans och där de dessutom kan njuta av fantastisk mat.


Mitt i den lilla staden Soller på Mallorca ligger det townhouse som Melker och hans fru Katarina har byggt om, renoverat och anpassat för slutna sällskap som vill låta sig inspireras i en fantastisk miljö och i ett sammanhang där tempot sjunker, lugnet infinner sig och kreativiteten tillåts spira. Vi lever i en tid då allt går fortare och kraven och förväntningar på oss både privat och yrkesmässigt är höga. Och kanske särskilt då på chefer och ledare som ska hänga med i tempot, fatta vad som händer, kunna formulera krav på organisationen och samtidigt vara stödjande.- Min egen erfarenhet är att vi då och då behöver tid och plats för att kunna hämta hem oss själva, menar Melker. Få möjlighet att reflektera i lugn och ro, både individuellt och tillsammans med kollegor eller vänner.


- Vi vill erbjuda en sån möjlighet. En möjlighet där alla de här behoven är omhändertagna. Precis så tycker jag det är här i Soller. Naturen är fantastisk. Staden ligger i en vacker dal och havet är inte långt borta. Här finns möjligheter till vandringar eller andra aktiviteter för att hålla kroppen igång och däremellan har vi 700 kvadratmeter familjär miljö i ett hus som sällskapet har alldeles för sig självt under vistelsen.Ledarskapskonsulten och författaren Jan Lundberg, tidigare toppkock och bl a chef för en internationell restaurangkedja, har på Melkers fråga tagit fram ett koncept för team eller ledningsgrupper särskilt anpassat till miljön på Mallorca. Konceptet bygger på att gruppen under vistelsen mejslar fram ett nytt, eget ledarskapsrecept.


- För en ledarskapskonsult är det här perfekt, säger Jan. Det svarar mot alla de behov jag i mitt dagliga arbete ser att chefer och grupper har. Vi behöver komma hemifrån för att få distans till vardagen. Det är först då vi kan se på vår dagliga tillvaro med lite perspektiv.


- Vidare så har alla människor i ledande positioner en ständig press på sig, vilket inte så sällan leder till känslor av ensamhet och otillräcklighet. Ohanterat kan det i sin tur leda till utmattning och utbrändhet. Konceptet bygger på att gruppen jobbar tillsammans ungefär tre timmar om dagen. Resterande tid används till enskilda coachningar, utomhusaktiviteter, matlagning och reflekterande samtal under middagar och kvällar.


430 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page