top of page

KLÄDER ATT LITA PÅ I ALLA VÄDER

De ligger i framkant när det gäller teknologi och nytänk. Outdoorentusiasterna skapar friluftskläder som tillåter dig att fokusera på äventyret och klä dig med säkerhet.

För tre år sedan grundades Beyond Nordic, ett svenskt varumärke inom friluftsliv. Johannes Franzén och Patrik Tankred är två entreprenörer som drivit olika typer av företag innan de gav sig in i outdoor-branchen. Det gemensamma intresset för friluftsliv och gapet på marknaden gjorde att Johannes och Patrik slog sina ideér samman.

– Vi ville göra något vi brinner för och vi saknade outdoor-kläder med premiumkvalitet till ett mer tillgängligt pris, säger Johannes.


Visionen är att skapa funktionella, hållbara och snygga friluftskläder med en optimal passform. Till ett lägre pris utan att tumma på kvaliteten.

– Vi tar fram och utvecklar våra plagg, sedan sker försäljning direkt till kund via vår hemsida utan mellanhänder. På så sätt kan vi erbjuda lägre priser än mer etablerade varumärken, säger Patrik.


Beyond Nordic andas nytänk och ligger i framkant gällande klädernas teknologi.

– För oss är funktion och säkerhet viktig och vi värnar om klimatet i vår produktion, säger Johannes.


Produktkedjan hålls grön från fabrik till slutkund och kläderna levereras allt som oftast med miljövänliga transporter.

– Finns möjlighet att tillverka ett plagg i återvunnet material så är det ett självklart val för oss.


Ett säkert äventyr är en självklarhet och alla plagg är utrustade med recco-reflektorer om olyckan är framme.


Sedan start har äventyret tagit Beyond Nordic ut på en bredare marknad i Europa och i spåren av pandemin och det ökade friluftsintresset ser Johannes och Patrik en rekordstor efterfrågan.


Läs mer på beyondnordic.se15 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page