top of page

Jubileumsår på Hooks Herrgård

Updated: May 29, 2023

Nu firar Hooks Herrgård 100 år som hotell och 60 år med familjen Edberg. Lillemor Åkerhielm och Rudolf Izos startade pensionat på Hooks Herrgård 1923 och familjen Edberg påbörjade sin era på Hooks Herrgård 1963.


Hooks Herrgård ligger inbäddad i den småländska idyllen, bara tre mil söder om Jönköping. Herrgårdens historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Adelsfamiljen Stedt tog över på 1700-talet och började de förändringar som syns idag; flyglar och salonger och den ståtliga huvudbyggnaden. På adelsmässigt sätt hölls tjusiga bjudningar där kungligheter ofta var gäster.


Åren gick och 1923 blev herrgården pensionat. Friherrinnan Lillemor Åkerhielm och Rudolf Isoz hade tagit över rörelsen och byggde år 1934 en av herrgårdens allra viktigaste element; golfbanan som till en början bara hade fyra hål och som med åren byggts ut till två hela banor.På 1960-talet hände det grejer. Då klev nuvarande ägaren, familjen Edberg in i bilden. Med golfklubban i högsta hugg tog Sigvard Edberg (med stöd av Steiner Öster) över herrgården. Och trots att folk trodde Sigvard fått en ”knäpp” började han bygga konferenslokaler och bestämde: ”Här ska spelas golf och konfereras”, och så blev det ju! Familjedrömmen består och fortsätter utvecklas, det lovar Hooks Herrgårds vd Hans Edberg, som tillhör den tredje generationen.


– Hos oss på Hook är du hemma, även när du är borta. Njut av lugnet som omger vår anläggning när du tar en kaffe i våra nyrenoverade salonger eller varvar ner i vårt spa. Här ger vi skäl för vårt motto: ”Ett slags skönare liv”, säger Hans Edberg, vd på Hooks Herrgård.


I södra delen av Hokasjön speglas den vita herrgårdsfasaden i vattnet. En rofylld oas i hjärtat av de småländska skogarna. En plats som inger ett lugn i en miljö som vittnar om historiens vingslag i möte med moderniteter som padelbanor och ett högklassigt spa. En kombination av det bästa av två världar, helt enkelt.


Spat på Hooks Herrgård utgör hela 1 300 kvadratmeter, signerat arkitekten Per Öberg. En harmonisk plats som suddar ut gränserna mellan inne och ute med stora fönsterpartier ut mot sjön. Här finns tre stora varma källor, bastu, upplevelsedusch, fotbad och växelbad, så kallat kneippbad. Under vinterhalvåret är det många av besökarna som tar ett isbad nere i sjön för att sedan värma upp kroppstemperaturen i bastun.Hooks Herrgård är även den perfekta platsen för konferens och bröllop. Herrgårdens festvåning har plats för 250 gäster och tillsammans med den erfarna personalen kan möten och evenemang skräddarsys efter behov och önskemål. Här finns något som tilltalar alla vilket gör Hook till den utmärkta platsen för välbefinnande, inspirerande och stämningsfulla möten.


Läs mer, planera din vistelse och boka via hooksherrgard.se


28 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page