top of page

Joali Being

Maldivernas enda exklusiva wellbeing-retreat i sitt slag.

En kort flygresa från Malé tar dig till Bodufushi Island och den nya resorten Joali Being som slog upp dörrarna i september 2021. Retreaten är uppbyggd av fyra grundpelare: sinne, hud, mikrobion och energi. Det återspeglas i allt man gör på ön, från upplevelser ända in i det kulinariska köket.


Innan du anländer till resorten får du fylla i en hälsodeklaration där du berättar vart du står idag i livet och vad du har för framtida mål, och med hjälp av en rad specialister utformas en plan där du kan utveckla dig själv och ditt välbefinnande.

Alternativa terapiformer och fitnesscenter

Areka är en livsstilsfascilitet som har 39 behandlingsrum och erbjuder allt från olika skönhetsbehandlingar till vetenskapliga alternativa former av terapi så som vattenterapi, salt-terapi och en meditationsbrygga.


Här kan gäster även ta del av naturliga hälsokurer som Joali Beings egna örtläkare eller delta i en workshop om fördelarna med örtte och hur man gör egna skönhetsprodukter och massageoljor.


Kulinariska hållbara måltider

De fyra grundpelarna återspeglas i maten och beroende på vad du och din nutrionist kom fram till under konsultation kan du här välja mellan olika ingredienser som passar just dig och din kropps välbefinnande. Du kan även avnjuta över 60 olika sorters tesmaker som finns i lunchrestaurangen MOJO.

– Personligen så tycker jag att det är fantastiskt att de har valt att inte lyfta fram alkoholhaltiga drycker då detta är en exklusiv retreat med fokus på hälsa. Det finns såklart ekologiskt vin om man skulle bli sugen på ett glas till maten, säger Janne Siponen, Bucket Lists chefredaktör.

Att bo på ön

Det finns 68 olika strand- och vattenvillor. Här ingår allt från egen pool samt en personlig butler eller jadugar (skicklig magiker är det rätta ordet översatt).

– Joali Being handlar mer om hållbara resultat samt att inspirera så att man förhoppningsvis tar med sig de verktyg man får här och bygger vidare hemma på just sitt välbefinnande, säger Darya Ivanova, Assisten of Sales på Joali Being.

Läs mer och boka på www.joalibeing.com


Bucket Lists resedagbok – Chefredaktören besöker Joali Being


Dag 1: Incheckning med hjälp av min Jadugar, lunch på MOJO och leisure efterföljs av middag på FLOW.


Dag 2: Livsstilskonsultation med nutrionist och deras signaturmassage – ”The four Pillars Signatur Massage”. Leisure samt på egen hand upptäcka ön och deras lyxiga faciliteter.


Dag 3: Leisure, snorkling, PT-pass med fröken Baha på fitnesscenter CORE som avslutades med en djuprengörande ansiktsbehandling med hudterapeuten Smicky. Produkterna är helt organiska och märket heter LING som kommer från New York. Mer massage för att mjuka upp min stela rygg samt vader då jag springer en hel del.


Dag 4: Leisure samt ett corepass med Baha på gymmet som efterföljdes av en benmassage för min löpning.


Dag 5: Hemfärd och wellnes-konsultation av nutrionist där vi gick igenom vad mer jag ska addera näringsmässigt. Jag ska exempelvis dricka fänkålste varje dag efter lunch och en dag i veckan så har jag en vegetarisk dag för att få i mig mer växtbaserat.


Jag avslutade vistelsen med en magisk lunch på MOJO och sen seaplane till Joalis Lounge i Malé innan incheck på ordinarie flyg.

När jag lämnar Joali är det med nya erfarenhet och upplyst om att göra bättre val för mitt eget välbefinnande. För alla som vill utvecklas med sig själv och sitt inre välbefinnande så

rekommenderar jag Joali Being starkt. En upplevelse som kommer följa med dig resten av ditt liv om tillåter dig själv.


94 views

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page