top of page

Italiensk skotradition på Djursholms torg

1926 startade Vittorio Galli och Giovanni Volonte det italienska skomärket Brunate som sedan dess har tillverkat skor av högsta kvalitet med största möjliga omsorg. Brunates VD Andrea Galli är den tredje generationen som för arvet och det stolta hantverket vidare. I augusti öppnar de sin första butik i Sverige.

Brunates fabrik i italienska Lomazzo, norr om Milano, har överlevt brand, ekonomisk kris och världskrig utan att tumma på kvaliteten. Än idag producerar de eleganta damskor gjorda med samma hantverksskicklighet som när fabriken öppnade för snart hundra år sedan.


Familjeföretaget drivs idag av både andra och tredje generationen Galli. I år blir nämligen grunadren Vittorio Gallis dotter Letizia 102 år och varje dag går hon fortfarande till kontoret för att ta hand om ekonomin, på samma sätt som hon gjort sedan hon var 19 år. Det var hon som såg till att Brunate klarade sig igenom Andra Världskriget innan hennes bror Elia återvände från kriget och började jobba i familjeföretaget. Fyra år efter krigsslutet brann fabriken och de kringliggande lagerlokalerna ner till grunden, men även det överlevde Brunate. Åtta år efter de hade byggt upp originalfabriken öppnade de ytterligare en fabrik i Tradate.


Italiensk stilfullhet, passform och komfort är än idag i fokus hos Brunate. I deras fabriker behöver ingen använda munskydd – tillverkningen sker för hand utan kemiska hjälpmedel för att bevara både kvaliteten och miljön. Endast italienskt läder av högsta kvalitet och material från inhemska leverantörer används för att minska onödiga utsläpp.


– Jag brukar säga att en sko från Brunate har passerat hundra händer innan de hamnar i våra butiker, säger Andrea Galli, VD på Brunate.

För Andrea är det viktigt att bevara arvet av hantverksskickligheten och den designmässiga kvaliteten som har blivit synonym med Brunates skor i Italien och Europa. 2014 öppnades den första internationella butiken i München och idag finns Brunates flaggskeppsbutiker även i Hamburg och Dijon. Nästa butik öppnar i Djursholm i augusti.


Brunate flyttar in i den före detta optikerns lokal på Djursholms torg och kommer tillhandahålla sitt breda utbud av skor designade för den modemedvetna och välklädda kvinnan som vill ha en sko att bära hela dagen. Bekväm för en shoppingtur och smakfull till mötet eller middagen. Utöver det egna sortimentet kommer det även finnas handväskor, scarfs och bälten handgjorda i Italien av högsta kvalitet, samt en hörna för accessoarer till män från utvalda märken.


Att butiken öppnar i just Djursholm är ingen slump – Andreas fru, svenska Cecilia Augustinsson Galli, ansvarar för Brunates skandinaviska agentur och letade efter en lokal i fyra år innan hon hittade det perfekta läget i Djursholm. Efter att ha bott i Italien i snart 30 år vill hon ta med den italienska stilen och dess kärlek till god kvalitet hem till Sverige. Hon är övertygad om att många nya kunder kommer fastna för det italienska modet och Brunates kärlek till hantverket.


Cecilia och Andrea vill önska alla välkomna in i Brunates nya butik för att uppleva känslan av äkta italienskt hantverk.551 views

Comments


bottom of page