top of page

Inredningsinspiration från Stockholm Design Week 2022


Occhio invites you to experience a new culture of light at the Occhio store by Aloud during Stockholm Design Week

Designveckan i februari bjöd på en kompott av spännande trender som vi kan låta oss inspireras av under resten av året. I två år har vi levt mer eller mindre isolerade i våra egna hem och många har blivit tvungna att släppa in kollegorna i vardagsrummet under ZOOM-mötet. Nu tar vi inspiration från designveckan i stället för ekonomichefens trötta bokhylla.


Användbara hem och trivsamma kontor Trots att restriktionerna har lättat är det många som har trivts med att jobba hemifrån och kommer fortsätta att göra det. Hemmet behöver därför kunna fungera som en arbetsplats på ett bra sätt. Samtidigt uppdaterar företagen sina kontor för att skapa en miljö som de anställda trivs i och vill tillbaka till. På designveckan såg vi många spännande möbler som ger energi och passar både i hemmet och på det trendiga kontoret.

Närproducerat i trä

En av de stora trenderna var närproducerade möbler i trä. Ett verk som tog det steget längre var schäslongen 4PM från Massproductions. Den skriker modern klassiker, men är inte bara en vacker möbel – den går även att göra själv, på egen hand eller som team building-aktivitet på kontoret. Mer närproducerat än så kan det knappast bli. Ritningarna finns att ladda ner på deras hemsida.

Finsk design Exempel ur utställningarna ”Fintastic” på finländske ambassadörens residens och ”Serving Sculpture” på Finlandsinstitutet visades upp under designveckan. Vi fick se mycket färg och glädje som vi kan behöva under denna tunga vår.


”Serving Sculpture” pågår till den 2 april.


38 views

Comments


bottom of page