top of page

Hur ska vi kunna rädda världen om vi inte orkar gå till gymmet?

”För att ta bättre hand om vår planet behöver vi människor må bra” – Jorunn Wallton-Haaland, VD på Great Earth


Välmående för både människa och planet handlar om att vi behöver ta hand om oss själva och må bra för att kunna se det goda i livet och bygga på det, good life – great earth. Det tror i alla fall Great Earths VD Jorunn Wallton-Haaland. Och för att bidra till denna positiva kedjereaktion som välmående kan vara och jobba mot sin vision så jobbar de med hållbar hälsa – både för personalen, för planeten och för din hälsa.


För att må bra borde det väl räcka med att motionera och äta sunt, eller? Jo, egentligen borde det göra det. Men faktum är att samtidigt som vår mat innehåller mindre näring äter vi mer, rör oss mindre och mår sämre. Det menar Great Earth som erbjuder näringstillskott för alla livets skeenden. Men det handlar inte om några mirakelpiller. Tillskotten, i kombination med rätt kost och träning kan hjälpa dig på vägen mot dina mål. Men att hitta rätt kan vara knepigt i djungeln av vitaminer.

Jorunn Wallton-Haaland, VD Great Earth


– Vi erbjuder produkter för hela familjen, men vi brinner särskilt för kvinnohälsa då den mesta forskningen kring hälsa hittills baserats på män. Vi vill vara med och knäcka gåtorna kring PMS, klimakteriet och hormonell obalans, säger Jorunn.


Behovstest med hållbarhetstänk Det är lätt att gå vilse i djungeln av alla vitaminer på marknaden. För att göra det enklare för kunderna att få en överblick över vilka av deras 61 produkter som passar det egna behovet kom de på idén att göra ett behovstest. Med testet blir tillskotten mer lättillgängliga för alla som inte är experter, även om också går att läsa om hela sortimentet för den som vill bli det.

Genom att svara på frågorna vägleder testet dig utifrån kön, ålder, livsstil och befintliga besvär som exempelvis magont, stress och sköra naglar. När du är klar får du direkt svar på vilka tillskott som skulle kunna hjälpa just dig. Det är både för din skull och för miljön – på så sätt köper du inga produkter som du faktiskt inte behöver.


– Det viktigaste är att man äter det man behöver och inget mer utifrån ett hållbarhetstänk. Förutom att vägleda sina kunder till kloka näringsval är hållbarheten i fokus även när det kommer till transporter, råvaror och var produktionen sker utifrån kontoret i Gävle. För fyra år sedan var Great Earth det första bolaget i branschen att ta fram en övergripande hållbarhetsrapport sett till klimatmål, ekonomi och arbetsmiljöfrågor.

Välmående börjar inifrån Målet är att alla ska må bra och på Great Earth börjar de inifrån. Eftersom de marknadsför produkter för att underlätta de besvär klimakteriet kan medföra anser de att det är viktigt att som företag ha god kunskap och självinsikt om kroppens hormonella faser. Som första bolag i Sverige har de därför tagit fram en klimakteriepolicy.

Klimakteriepolicyn innebär att de utbildar sina medarbetare i klimakteriekunskap för att se hälsan som helhet och normalisera klimakteriesymptom – som att storma ut ur rummet bara för att man behöver luft eller känna att ”nu kommer hjärndimman” och ha lov att säga det.

– När vi mår bra har vi helt enkelt bättre förutsättningar att göra världen till en lite bättre plats. I vår strävan efter att vara en ”Great Workplace” är våra medarbetares välmående viktigt och vi vill lyfta alla aspekter av hälsa genom livets skeden.

Gör behovstestet här: Greatearth.se

53 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page