top of page

HUD -En skandinavisk innovation din hud kommer älska

Updated: Jun 10, 2021


Wilhelm Bäckström till vänster


Ett uppvaknande av en sövd generation.


Wilhelm Bäckström hade länge haft problem med hudeksem, och det sägs att hela 77% av Sveriges befolkning lider på något sätt utav eksem eller liknande.

I jakt efter en bättre (och mer funktionell) lösning till den traditionella diskhandsken, insåg Wilhelm att marknaden för dagens diskhandskar stått stilla i tiden. Det hade inte hänt mycket under de senaste årtiondena, och gummihandskar hade i princip alltid sett likadana ut – så långt Wilhelm kunde minnas.


Startskottet till idén


HUD är en innovativ och skyddande flerlagershandske, där de olika lagerna spelar stora roller i hur produkten är uppbyggd funktionsmässigt. Den är tillverkad av material som absorberar och transporterar bort handsvett, samtidigt som den ger ökad komfort, precision och livslängd. Tillsammans är dessa faktorer ett vinnande koncept för något så simpelt och funktionellt, men som inte tummar på vare sig kvalitet eller design.


Minimalistisk Funktionalitet


Och just designmässigt är HUD’s handske en produkt som till skillnad från sina konkurrenter – är en accessoar som man vill ha framme i köket, även vid finbesök!

Handsken är en stilren hjälpreda i köket som inte bara är snäll mot ögat, men också miljövänlig och fräsch. Då handsken är flerlagers, så går det att ta ur innerhandsken och tvätta den för att återanvända om och om igen. Detta sparar inte bara på miljön, men även på innehållet i plånboken.


Ett genuint samarbete


Tillsammans med Uppsala universitet, RISE Lab, Startup Sthlm och textilhögskolan i Borås, har teamet bakom HUD jobbat dag som natt med att hitta rätt material att jobba med. Och rätt teknik för att få fram en hållbar, miljövänlig och genuin produkt som alla hushåll kan använda sig av.


Ett vinnande koncept


HUD’s handske har vunnit Sveriges mest prestigefyllda innovationspris SKAPA för Stockholms län. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och som delade ut sitt första pris 1986.


Detta är det första kvittot på att HUD är nära en framgång som bara hittat sin början.

Du kan stödja HUD´s Kickstarter kampanj inom kort.


328 views

Comments


bottom of page