top of page

Historisk plats för möten

Vår Gård ligger precis intill Baggensfjärden och har en rogivande utemiljö. Här är det fokus på människor. Vår Gård är en historisk mötesplats vackert belägen i Saltsjöbaden. Det är en modern konferens- och hotellanläggning med fokus på möten mellan människor.

Här finns en stark värdegrund och företagskultur som värdesätter hållbarhet, omtanke och engagemang. Både stora och små möten samt privata sällskap återkommer gärna för den varma servicen, de vackra miljöerna och den goda maten.


Redan 1924 förvärvades Vår Gård av Kooperativa förbundet och blev kursverksamhet för utbildning av KF:s butikspersonal och chefer. I samband med köpet 1924 blev Harald Elldin utsedd till rektor på Vår Gård och kom att bli banbrytande inom vuxenpedagogiken.Möten mellan människor får idéer och kreativitet att uppstå. Hans värderingar lever kvar än idag och Harald Elldin är en viktig del i vårt kulturella arv, berättar Caroline Weineson, försäljningschef på Vår Gård.

Hårdsatsar genom pandemin

Strax innan pandemin så bestämde Vår Gård för att förändra sin verksamhet och rikta in sig även mot privatpersoner och öppna upp hotellet för weekend-resenärer. Tidigare riktade de sig bara mot företagskunder och hade enbart konferenser, möten och event.


Precis när vi påbörjat vår förändringsresa så slog pandemin till. Vi valde då att accelerera vår förändringsresa och utvecklade och anpassade verksamheten utefter det behov som fanns. Många av våra besökare bestod av hemmajobbare, lokalbor som lunchade, middagsbesökare och weekendgäster som har njutit i våra rogivande miljöer och omgivningar, säger Caroline Weineson.

Då många av konkurrenter drog ner på öppettiderna under pandemin så gjorde Vår Gård precis tvärt om – de öppnade upp och gasade på utveckling.Det var oerhört tufft och krävande men helt klart värt det! Vi har under året etablerat oss väl på privatmarknaden och står nu rustade och redo för att möta både våra konferensgäster och privatgäster. Vi levererar hållbara upplevelser genom omtanke och engagemang. Gästen är hjärtat i vår verksamhet och varje gäst och varje besök är unikt. Vår vision är att vara Sveriges främsta destination inom hållbara mat- och hotellupplevelser och det självklara valet för den medvetna konferensbokaren, berättar Caroline Weineson med ett stolt leende på läpparna.

Hållbar matfilosofi

Ett återkommande koncept Vår gård har är middagen ”No waste, Just taste” där kockarna förvandlar överblivna råvaror från lokala producenter till en kulinarisk middag.Vi har en tydlig matfilosofi och våra kockar brinner för att laga god och hållbar mat från grunden och väljer noga ut lokala gårdar och producenter. Stort fokus ligger svenska och ekologiska råvaror och att minska matsvinnet, berättar Caroline Weineson.

Med människor i fokus


Vi har precis som många andra mötesanläggningar bra möteslokaler med modern teknik, god mat och fina miljöer. Det som är mest unikt med oss och som är den feedbacken som är absolut mest återkommande är: Människorna på Vår Gård. Vi älskar vårt jobb och det märks mot våra gäster, avslutar Caroline Weineson

Läs mer: vargard.se

18 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page