top of page

Hela upplevelsen på halva resan

En kort bilresa från Stockholm ligger skidorten Bjursås, tjugo mil utanför Mälardalen. Det är skidanläggningen för dig som vill ha en snösäker skidsemester med dagarna fyllda av härliga minnen men också gott om andra vinteraktiviteter som för hela familjen. Med den vackra naturen och sina 21 pister och 11 liftar erbjuder Bjursås skidåkning med både äventyr och utmaningar för alla åldrar.

På barnområdet finns det liftkarusell, rullband, barnbackar och pulkabacke för att de yngre också ska få en minnesvärd semester. Bjursås skidskola har öppet för barn och vuxna som vill finslipa sin skidåkning. Även snowparks och Bag Jumps finns tillgängliga för den våghalsige. Stugorna på anläggningen ligger på gångavstånd till liftarna och i närheten av campingen, så var du än befinner dig i Bjursås är du aldrig långt ifrån backen. Om du är morgonpigg och ivrig att vara först ut för att njuta av de nypistade backarna så är Bjursås guidade toppturer något som du inte vill missa. Två dagar i veckan så kan du och ditt sällskap tillsammans med en guide testa toppturslederna innan anläggningen har vaknat till liv. Den guidade turen avslutas med en frukost på en av restaurangerna som finns på området.


Mer än skidåkning

Den trevliga och familjära atmosfären på skidanläggning är en viktig del av det Bjursås erbjuder sina gäster. Men utöver själva skidåkningen så finns allt du kan tänkas behöva för en perfekt skidsemester nära till hands, med skiduthyrning och en shop på området. Om du är ute efter något gott att äta så finns det flera alternativ: Restaurangerna Bäverhyddan och Brasseriet Bju Inn, eller när det är fint väder så kan du besöka den mysiga hamburgeria som ligger på toppen av berget för en fantastisk utsikt till måltiden. Det finns även ett värdshus där du kan slå dig ner och vila benen mellan åken. Mot slutet av dagen är det här du kan gå på after-ski med en avslappnad stämning och där det ofta spelas live-musik. Känner du inte för after-ski efter skidåkningen så kan du istället vända dig till relaxavdelningen, bubbelpoolen eller simbassängen för att avsluta dagen. Du kan även göra annat kul som att hyra snöskoter eller åka hundspann. Nere vid sjön plogas isbanan för skridskoåkning, sparkstötting eller en lugn promenad längst sjön. På området finns även snösäkra längdskidspår på området som sträcker sig över 60 kilometer.


Bjursås har öppet året runt för konferenser, stuggäster och daggäster med andra roliga outdoor-aktiviteter som är tillgängliga även när skidliftarna har stängt för säsongen.

Besök bjursas.se för mer information om skidåkningen, boende och bokning.


7 views

Comments


bottom of page