top of page

HÖGKVALITATIVA KLOCKOR – TILLVERKADE I SVERIGE

Det fanns en tid då svensk klocktillverkning var världsledande. Sverige var större än Schweiz i klocksammanhang och när klockentusiasterna Christer Sjöö och Mikael Sandström grundade Sjöö Sandström år 1886 var det med visionen att väva samman arvet av genuint kvalitetshantverk med högteknologiskt nytänkande.

Grundandet av Sjöö Sandström ledde även till att historiens första svensktillverkade armbandsur skapades – och succén har sedan dess varit ett faktum. – Just nu går Sjoöö Sandström en ljus framtid tillmötes, vi ska fortsätta stärka varumärket i Norden. Vi finns i dag representerade på nio marknader. Vår ambition är att alltid fortsätta göra fantastiska klockor och slåss mot de största klockmärkena i världen, säger Felix Formark, vd på Sjöö Sandström.

Det som utmärker Sjöö Sandström är den tidlösa skandinaviska designen med fokus på teknisk perfektion. Det genuina hantverket bakom varje skapelse och det faktum att samtliga klockor byggs förhand adderar ytterligare karaktär. Vilka är era typiska köpare? – De som bär våra klockor har ofta stark integritet och tydlig tanke med sin stilidentitet. Vi är inte ett välkänt varumärke på samma sätt som andra tillverkare i samma kvalitetssegment. Det är lätt att köpa en klocka från kända schweiziska tillverkare och automatiskt få en image på köpet. Vi upplever att många av dem som bär Sjöö Sandström-klockor istället själva är personer som är starkt tongivande i många sammanhang, såväl stil- som personlighets- mässigt. Det är för dem inte viktigt att omgivningen ser att de bär en statussymbol. Våra köpare känner själva till klockans värde, och det räcker för dem.


289 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page