top of page

Högklassig herrgårdsmiljö för minnesvärda upplevelser

Njut av frisk luft och en harmonisk natur i de värmländska skogarna. Dömle herrgård är byggt på ett historiskt möte i modern superlyx och erbjuder en vistelse mellan dröm och verklighet. En totalupplevelse, långt bortom lagom som alltid får högsta betyg av gästerna.

Med utsikt över den spegelblanka Smårissjön, i hjärtat av Värmland ligger Dömle Herrgård Spa & Resort. Löven börjar sakta men säkert att skifta i höstens vackra färger och omsluter platsen som andas lugn och historia. Den magnifika herrgården byggdes under 1800-talet och symboliserar brukets blomstrande tid. Carl Elias Andersson som lät bygga Herrgården ville göra trakten mer tillgänglig och anlade en upplevelsepark i närheten. Slänggungorna är förvisso bortplockade men parken och Dömles vision lever kvar och finns tillgänglig för alla.

– Det råder en familjär känsla här och vi vill att alla ska känna sig välkomna hit för att ta del av vår miljö och lugnet som råder här. Vi vill alltid att våra gäster ska komma tillbaka, eller allra helst aldrig vilja lämna oss, säger Georg Möller, VD.

Herrgårdsmiljön vittnar om platsens historiska vindar i stil och känsla. Den anrika inredningen från 1800-talet består och har fått en modern touch i stilren symbios med moderniteter när herrgården totalrenoverats under året.

– Vi vill skapa ett elegant ställe med hög värmländsk klass. Grand Hôtel i Stockholm är en stor inspirationskälla, där bor jag gärna när jag besöker huvudstaden, säger Georg.

Dömle herrgård är ett uppskattat resmål och en perfekt destination för en weekendresa. Med en nyrenoverad topprestaurang, sextiosex stycken unika rum och sviter. Samt ett nybyggt spa- och relaxavdelning med torr- och ångbastu, flera spabad både inne- och utomhus med utsikt över sjön. Här kan alla gäster unna sig en skönhets eller massagebehandling i toppklass av spaats duktiga hudterapeuter. Intill spaat hålls även uppskattade yogaklasser för besökarna.Dömle herrgård erbjuder något för alla. Efter en skön och avkopplande stund i det rogivande spaet eller relaxavdelningen finns mängder av aktiviteter att tillgå. Padelbana, ute- och innegym, fiskemöjligheter i den närliggande sjön eller varför inte ge sig ut på en rofylld paddeltur? I närheten finns flera högklassiga golfmöjligheter, den vackert belägna Forshaga Deje Golfklubb ligger hundra meter från herrgården. Det finns även flera närliggande golfbanor vilket gör Dömle till den perfekta destinationen för golfentusiasten. Om vintern tillåter är en skridskotur på sjön framför herrgården att rekommendera. Skidåkning finns inpå knuten och erbjuder både längd- och utförsåkning. – Kringliggande kulturupplevelser som Selma Lagerlöfs Mårbacka och Lars Lerins konsthall är två uppskattade besöksmål under en vistelse hos oss. Här finns en mångfald av aktiviteter och utflykter, vilket gör Dömle herrgård till det perfekta navet, säger Georg.

För matfantasten finns här mycket att tillgå. Köksmästaren levererar en högklassig meny baserad på säsongens råvaror, inspirerad av lokala skatter från Värmland i möte med det internationella köket. För den vinintresserade finns här en egen vinkällare av rang samt möjlighet till populära vin- och champagneprovningar.


Dömle herrgård är stora på konferens, bröllop och privata fester. Många brudpar väljer att gifta sig i herrgårdens kyrka som finns tillgänglig fyrtio meter från huvudbyggnaden. Platsen är även uppskattad av företag som gärna håller sina konferenser i den tilltalande miljön. Att fira högtider som jul och nyår på Dömle är ett minne för livet. Här finns något för alla vilket gör Dömle till en angenäm plats för alla gäster- och tillfällen.


Herrgårdsmiljön rankas högt av gästerna och lovordas bland recensionerna.

Dömle herrgård är den perfekta platsen att besöka under årets alla årstider. Skäm bort dig själv, dina nära och kära med en upplevelse på den allra bästa platsen.

En magnifik herrgårdsmiljö i höst eller vinterskrud är bland det vackraste att uppleva.

– Vi garanterar en magisk upplevelse under hela er vistelse hos oss, avslutar Georg.


Läs mer och planera din vistelse via domle.se


Fotograf: Jeanette Dahlström

37 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page