top of page

HÅRDARE KRAV INOM SKÖNHETSBRANSCHEN -ALLT FÖR ATT MINIMERA SKADOR


Monica Hedberg har jobbat aktivt inom branschen länge och driver kliniken Monica Hedberg Estetik hos Quality Care på Riddargatan 16 i Stockholm.

Vad var det som fick dig att tacka ja till uppdraget som styrelseledamot i REBS? – Jag vill få fram kvalitativa behandlingar och jag arbetar med kvalitetsfrågor på flera olika plan. Under mina år i branschen har jag sett många människor som skadats när de behandlats av aktörer som inte har kunskap inom området.

Vilket är det viktigaste arbetet ni gör på REBS? – Vi ställer krav vilket bidrar till en mer reglerad marknad som kontrolleras bättre. Med målet är att alla injektioner och behandlingar ska utföras av legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare. Vi delger även viktig information, vad man bör tänka på och kolla upp innan en behandling.

Hur kommer kompetenskraven att påverka branschen? – Det kommer innebära att människor inte skadas på samma sätt som nu. De legitimerade behandlarna kan även hantera situationen om det uppstår någon komplikation. På så sätt vill vi minimera antalet skador.

Vilka typer av estetiska utbildningar arbetar du med och vilka behandlingar gör du själv på din klinik? – Jag arbetar mest med trådlyft, som jag tycker ger ett väldigt naturligt resultat men också botox och filler. Jag utbildar i trådlyft, botox och filler på både basal och avancerad nivå. Jag håller även i säkerhetskurser för hur olika situationer som kan uppkomma, ska hanteras. Framöver kommer jag även att utbilda inom affärsutveckling för de som arbetar med estetik.

Vilka är dina råd för en säker behandling? – Ta reda på om behandlaren som du ska besöka är legitimerad och be om att få se ett bevis på det. Se till att ta reda på vilket preparat som kommer att användas och om det är något märke som du känner till. Ta behandlingen på stort allvar, fråga och läs på tills du känner dig säker.

Hur kommer man i kontakt med dig om man vill boka en behandling eller utbildning? – Jag jobbar oftast på rekommendation och det går bra att maila mig för konsultation på:


monicahedberg.mhf@gmail.com

373 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page