top of page

Grön magi

Klockvarumärket Oris tar det gröna skiftet seriöst – även när de har kul. Seriöst på insidan, kul på utsidan. Det gröna skiftet har aldrig varit roligare än med Oris ProPilot X Kermit Edition.


Oris ProPilot X Kermit Edition

Den nya klockan är utrustad med Oris in-house kaliber 400, men med en limegrön urtavla och en mycket unik detalj: Den första dagen varje månad, fylls datumfönstret med en emoji av grodan Kermit. Oris kallar det för “Kermit-Dagen”, en humoristisk touch som ger en påminnelse om att inte ta livet på för stort allvar.

ProPilot X Kermit Edition
ProPilot X Kermit Edition

“Det är inte lätt att vara grön” sjunger Kermit i The Muppet Show, där han uttrycker livets bekymmer. Det är inte lätt att vara grön. Stackars Kermit. Vad kan vara svårare än

att vara en enkel groda som friar till den glamorösa Miss Piggy? Jo, Kermit är trött på sin färg, eftersom han anser att den “smälter samman med så många vanliga saker.” Det är till och med så svårt att vara grön att det får Kermit att önska sig en annan färg. Tills han påminns om de många positiva associationer som finns med färgen grön och slutligen både accepterar och omfamnar sin gröna skönhet.


Oris har nått samma insikt: Det över 100 år gamla schweiziska klockmärket har gått samman med Disney och The Muppets för att lägga till lite skoj och bus i vardagen. Tillsammans har de lanserat en speciell upplaga av ProPilot X Kaliber 400. Oris och Kermit delar faktiskt mer än bara färg. Oris är inspirerat av vad klockmärket kallar “The Joy of Mechanics”. Ja, urmakeri är seriöst, och Oris är verkligen seriösa, men med ProPilot X Kermit Edition handlar det framför allt om att sprida glädje.


Oris har också en annan sak gemensamt med Kermit: Det är inte lätt att vara

grön, och definitivt inte att vara både oberoende och hållbar. Oris är bland de få klockmärken i världen som inte ägs av en stor koncern och har sedan 2021 officiellt varit det första märket i klockbranschen som kan kalla sig CO2-neutrala.


Som de säger på fabriken i Hölstein:

“Om ett Oris-ur kan göra någons dag bättre, så har vi gjort vårt jobb rätt.”


ProPilot X Kermit Edition är utrustad med Oris solida in-house Calibre 400. Den har ett antimagnetiskt urverk med en imponerande gångreserv på fem dagar och tio års fabriksgaranti, något som fortfarande är så ovanligt i klockindustrin att Oris kallar det “The New Standard”. Men bara för att man är seriös med sitt hantverk behöver man inte sakna humor: Som en liten detalj dyker Kermit upp i datumfönstret på den så kallade “Kermit-Dagen”, den första dagen i månaden, som en påminnelse om att inte ta livet – och klockor – på för stort allvar.


ProPilot X Kermit Edition är Oris sätt att säga: Titta upp, le och gör något du tycker om. Det behöver inte ta mer än fem minuter. För vissa innebär det en stunds eftertanke, för andra en kopp kaffe, ett bad eller en promenad. Kermit är en påminnelse om att hitta glädje. Allt är förpackat mycket snyggt i ett robust titanboett på 39 mm, vattentät till 100 meter och utrustad med SuperLumiNova samt Oris patenterade LIFT-system som gör armbandet lätt att hantera.


Innan man avfärdar Kermit-uret som ett barnsligt inslag, bör man komma ihåg dess mycket

mogna specifikationer. Som Oris själva säger om klockan: “Vi är allvarligt oseriösa med den.”
Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page