top of page

Gamla Stans Polkagriskokeri firar tio år

I år firar Gamla Stans Polkagriskokeri tio-årsjubileum med sin traditionella tillverkning av handgjorda godsaker. 2018 flyttade butiken från Lilla Nygatan till Stora Nygatan 44 där vi hittar den idag.
– Vi startades ursprungligen av två Gränna-pojkar som tyckte att det saknades riktigt hantverksgodis i Gamla Stan. Många av oss som jobbar här är från Gränna eller har olika kopplingar dit och på så vis kan vi föra traditionen vidare även här, säger butikschef Anna Ernemar.

Att gå in i butiken är en upplevelse i sig. Det är svårt att hålla fingrarna i styr bland prydligt uppradade godispåsar, karameller i små trälådor och polkagrisstänger på vackra hyllplan som i en gammeldags speceributik. Den klassiska inredningen blir komplett med rummet bakom ett glasfönster där besökare kan se när de gör bland annat polkagrisstänger och klubbor. Det är lätt att fastna, tillverkningen är minst sagt visuellt tilltalande. För de som vill prova att göra egna polkagrisar erbjuder de även event för privatpersoner och företag.


För många är polkagrisar ett givet inslag under julen och Gamla Stans Polkagriskokeri har just nu stämningsfulla jutesäckar fyllda med olika godsaker. En färdig julklapp till någon du bryr dig om – eller till dig själv om du vill unna dig något alldeles extra.


– Som tips till adventfirandet vill jag slå ett slag för en av mina egna favoriter, pepparkaksfudgen! En bit pepparkaksfudge till glöggen är oslagbart, säger Anna.

43 views

Comentarios


bottom of page